Στρατιώτες των ΗΠΑ παρουσίασαν στην Τσεχία το νέο “Stryker Dragoon” 30mm

Η νεότερη προσθήκη στον στόλο “Stryker” του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), το όχημα μεταφοράς προσωπικού “Stryker 30mm – Dragoon” παρουσιάστηκε στην Στάρα Μπόλεσλαβ, στην Τσεχική Δημοκρατία, την 30η Μαΐου 2018, από τους στρατιώτες της 4ης μοίρας, του 2ου συντάγματος πεζικού “Palehorse” κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης επιχειρησιακών δυνατότατων. Οι στρατιώτες των ΗΠΑ τοποθέτησαν δύο “Stryker” ως στατικά εκθέματα και αρκετούς πίνακες με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις για την παρουσίαση τους στα μέσα ενημέρωσης όπως επίσης και στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τσεχική Δημοκρατία, Στεφεν Κινγκ.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε το πρόγραμμα του οχήματος μεταφοράς προσωπικού “Stryker 30mm – Dragoon” (“ICVD”) τον Ιούλιο του 2015 ως απάντηση σε μια απαίτηση επιχειρησιακών αναγκών (“ONS”) από τον αμερικανικό στρατό Ευρώπης για τη βελτίωση ή αναβάθμιση της φονικότητας των οργανικών όπλων άμεσων πυρών υποστήριξης του πεζοπόρου πεζικού όταν πολεμάει με παρόμοιες μονάδες, ή αυτές που υποστηρίζονται από ελαφρά θωρακισμένα οχήματα.

Το “ICVD” ενσωματώνει έναν ανεπάνδρωτο πύργο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών πάνω σε ενα τροχοφόρο σκάφος οχήματος μεταφοράς προσωπικού  “Stryker” με εκσυγχρονισμένο σύστημα απορρόφησης κραδασμών (ανάρτησης) και μεγαλύτερους τροχούς.

Το πρώτο εκσυγχρονισμένο “Stryker”, με την ονομασία “XM1296 Dragoon”, παραλήφθηκε για δοκιμές την 27η Οκτωβρίου 2016. Το όχημα είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα σταθμού τηλεχειριζόμενων όπλων μεσαίου διαμετρήματος “Kongsberg Protech” με πυροβόλο “Orbital ATK XM813 30mm” μια έκδοση του “Mk44 Bushmaster”.

Το 30mm αυτόματο πυροβόλο μπορεί να βάλλει βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς, διατρητικά αποσπώμενου κελύφους σταθεροποιημένα με πτερύγια – τροχειοδεικτικά. Όλες οι εργασίες πυροδότησης και γέμισης του πυροβόλου από το πλήρωμα μπορούν να πραγματοποιηθούν υπό την προστασία της θωράκισης χάρις στην χρήση τουν ανεπάνδρωτου πύργου. Ο δευτερεύων οπλισμός του “Stryker Dragoon” περιλαμβάνει ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62mm τοποθετημένο εκ δεξιών του κυρίως οπλισμού και οχτώ εκτοξευτές καπνογόνων είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά του πύργου.

Μονάδες των ΗΠΑ εξοπλισμένες με “Stryker ICVD” παρέχουν στους διοικητές πεδίου μια δύναμη μεσαίου βάρους με ικανότητα ταχείας στρατηγικής και τακτικής κινητικότητας για την παρεμπόδιση ή εξόντωση των εχθρικών στρατιωτικών δυνάμεων, για τον έλεγχο επιγείων εκτάσεων συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων τόπων και ενεργειακών εγκαταστάσεων, και τη διενέργεια πολεμικών επιχειρήσεων ειδικά στην Ευρώπη.

Το σύστημα άμεσων πυρών υποστήριξης προορίζεται να παρέχει αποτελεσματικά πυρά συνδυασμένων όπλων και ελευθερία κινήσεως κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις.

©Sgt. Timothy Hamlin

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Οι αμερικανικοί έφτασαν το Stryker στα όρια του σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη του οχήματος. Ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιον πύργο θα υιοθετήσουν για την αναβάθμιση του υπολοίπου στόλου των Stryker αλλά και για τα Bradley. Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα Stryker με πύργο που ανάπτυξε η ARDEC με την CMI Defence.

    https://s15.postimg.cc/afvpajyi3/32665319_10156343813609184_8452025026076475392_n.jpg

    1. Όχι ότι ήταν ένα επαναστατικό όχημα στις αρχικές εκδόσεις, αλλά με αυτό τον Πύργο που φαίνεται στην φωτογραφία εμφανίζει εξαιτίας του μεγαλύτερου ύψους επιπλέον προβλήματα στην φόρτωση/εκφόρτωση ειδικά στις αερομεταφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.