Δεν καταστρέφονται, ούτε βυθίζονται τα ΑΜΧ-30. Tα γαλλικής κατασκευής άρματα μάχης ΑΜΧ-30 της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.), τα οποία αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση, τελικά δεν θα καταστραφούν με σκοπό την πώληση του μετάλλου τους, ούτε θα βυθιστούν στη θάλασσα για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων. Όπως ενημερώθηκε η Βουλή αρμοδίως, τα ΑΜΧ-30 επιστρέφουν στα πεδία βολής, μόνο που αυτή τη φορά θα βρίσκονται τα ίδια στο στόχαστρο. Θα χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα ως στόχοι των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80, τα οποία αγοράστηκαν από την Ε.Φ. με σκοπό τη σταδιακή απόσυρση των ΑΜΧ-30.

Με επιστολή του ημερομηνίας 11/7/2018, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Γεώργιος Γεωργίου ενημέρωσε τη Βουλή, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ότι ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε για τη διάλυση των ΑΜΧ-30 ακυρώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας. «Έχοντας ως γνώμονα την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αποφασίστηκε όπως χρησιμοποιηθούν ως στόχοι στα πεδία βολής και σε λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ε.Φ. Πολύ μικρός αριθμός αρμάτων θα διατηρηθεί για μουσειακούς λόγους» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γεωργίου.

Όπως μας λέχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, τα άρματα μάχης ΑΜΧ-30 που θα καταστρέφονταν ανέρχονται σε 54 στον αριθμό και αγοράστηκαν από τον ελληνικό στρατό την περίοδο 1996-1997. Από το 2011 άρχισε η σταδιακή απόσυρσή τους. Μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας όπου αναμενόταν η κατακύρωση του διαγωνισμού για διάλυσή τους και πώληση του μετάλλου. Ο διαγωνισμός δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας με την προθεσμία παραλαβής των προσφορών να λήγει στις 8/11/2017. Εντέλει ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κ. Γεωργίου.

Επιδιώκοντας την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις προς το υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση αριθμού αρμάτων μάχης ΑΜΧ-30 που έχουν αποσυρθεί, με σκοπό τη δημιουργία τεχνητών υφάλων. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γεωργίου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών δεν συνηγόρησε σε κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να αναφέρονται οι λόγοι. Τονίζοντας, στην κατακλείδα της επιστολής του, τα εξής: «Η πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Άμυνας για τη διαχείριση των αρμάτων μάχης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους είναι είτε η πώλησή τους ως μέταλλο, είτε η χρήση τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ε.Φ. ή για μουσειακή χρήση, αναλόγως της περίπτωσης».

Η αρνητική απάντηση του Τμήματος Αλιείας προκαλεί ερωτηματικά καθώς μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμοι ύφαλοι ανά τον κόσμο με την πόντιση αρμάτων μάχης, βαγονιών τρένου, ακόμη και αεροσκαφών μετά από την απαραίτητη βεβαίως προεργασία, καθώς η κατασκευή των τεχνητών υφάλων υπόκειται πλέον σε διεθνείς κανονισμούς που προστατεύουν τις θάλασσες από την ανεξέλεγκτη ρύπανση. Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εντός των Βρετανικών Βάσεων, οι Βρετανοί προχώρησαν σε κάτι ανάλογο, βυθίζοντας άρματα μάχης που απέσυραν από την ενεργό δράση για τη δημιουργία υφάλων που συνδράμουν στον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής.

Στην Ταϊλάνδη, βρίσκεται ο μεγαλύτερος τεχνητός ύφαλος που δημιουργήθηκε από άρματα μάχης. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, που έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια από το 2010, έριξε συνολικά 25 τανκ Τ-69, τα οποία αγοράστηκαν από την Κίνα το 1987, 273 βαγόνια τρένου και 198 φορτηγά έπειτα από την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών τους. Τα οχήματα έχουν καθαριστεί από επιβλαβείς ουσίες που κρίθηκαν επικίνδυνες για τον βυθό της θάλασσας, καθώς σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να δημιουργηθεί ένας τεχνητός ύφαλος, ο οποίος θα βοηθήσει τον κύκλο αναπαραγωγής των ψαριών. Σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα, η εμφάνιση των ψαριών στην Ταϊλάνδη, που πλήττεται από το φαινόμενο της υπεραλίευσης, αυξήθηκε κατά 400 φορές ανά τετραγωνικό μέτρο απ’ ό,τι πριν στην ίδια τοποθεσία.

Η δημιουργία υφάλων από παροπλισμένα πλοία, τσιμεντόλιθους ή άλλες τεχνητές κατασκευές θεωρείται μια αποτελεσματική τακτική για τη δημιουργία εστιών υψηλής βιοποικιλότητας. Ο μεγαλύτερος τέτοιος ύφαλος είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Oriskany το οποίο βυθίστηκε το 2006 λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντα, στον Κόλπο του Μεξικού, που δέχεται χιλιάδες επισκέψεις ετησίως από δύτες.

Μιχάλης Χατζηστυλιανού

Πηγή: philenews.com

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: