Συμμετοχή Γερμανικών μαχητικών Eurofighter Typhoon στην Red Flag – Alaska 2012

Eurofighter
Γερμανικά μαχητικά Eurofighter Typhoon κατά την διάρκεια του ταξιδιού στη αεροπορική βάση Eielson στη Αλάσκα (Φωτογραφία: Luftwaffe)

Οχτώ μαχητικά αεροσκάφη Typhhon της 74 πτέρυγας μάχης (JG-74) της Γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, συμμετείχαν στην δύο εβδομάδων διάρκειας αεροπορική άσκηση “Red Flag” στην Αλάσκα μαζί με τα μαχητικά των ΗΠΑ, Πολωνίας Ιαπωνίας και Αυστραλία.

Τα μαχητικά ξεκίνησαν από την έδρα τους στο Neuburg της Νότιας Γερμανίας με προορισμό την αεροπορική βάση Eielson ώστε να συμμετέχουν στην διεθνούς φήμης αεροπορική άσκηση.

Η “Red Flag”, η οποία διήρκεσε από 11 έως 24 Ιουνίου, έδωσε την δυνατότητα στις χώρες που συμμετείχαν να αποκτήσουν ανεκτίμητες εμπειρίες στις τακτικές αποστολές, στη συλλογική άμυνα και στην διαχείριση των εναέριων εμπλοκών με άλλα αεροσκάφη.

Η πτέρυγα μάχης JG-74 συμμετείχε στην άσκηση με ετοιμότητα για την συμμετοχή της στη φετινή δύναμη αντίδρασης του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας ότι η μονάδα έχει το κατάλληλο επίπεδο διαλειτουργικότητας και τις δυνατότητες για ένα τέτοιο ρόλο.

Οι συμμετέχοντες στην Red Flag είναι χωρισμένοι στις “Κόκκινες” εχθρικές δυνάμεις και στις “Μπλε” συμμαχικές  δυνάμεις. Οι “κόκκινες” δυνάμεις διαθέτουν μαχητικά, επίγειες δυνάμεις παρεμπόδισης, και αντιαεροπορικές αμυντικές επίγειες  δυνάμεις για την προσομοίωση απειλών που προέρχονται από δυνητικά εχθρικά έθνη.

Οι “μπλε” δυνάμεις, στις οποίες συμμετείχε η JG-74 με τα Typhoon, περιλάμβαναν το πλήρες φάσμα των Αμερικάνικών και συμμαχικών μονάδων τακτικής και υποστήριξης.

Κατά την φάση της άσκησης διάρκειας δυο εβδομάδων , η JG-74 Typhoon εκτέλεσε 98 από τις 102 προγραμματισμένες εξορμήσεις.

Τα πληρώματα υποβλήθηκαν σε κάθε δυνατή απειλή μάχης. Τα σενάρια της κάθε άσκησης διαμορφώθηκαν κατάλληλα ώστε να καλυφθούν όλοι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί στόχοι.

Συνήθως, περίπου 70-90 μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν ταυτόχρονα σε ένα από τα δύο καθημερινά επονομαζόμενα “κύματα.”

Η άσκηση έχει δομική προσέγγιση, όπου η δυσκολία της αποστολής θα αυξηθεί σε ένα σημείο όπου περίπου δεκαοκτώ “εχθρικά” αεροσκάφη θα “προσημειώσουν” ένα πολύ ικανό, σύγχρονο αντίπαλο.

Η αποστολή των οχτώ μαχητικών Typhoon στην αεροπορική βάση Eielson θέτει ενα νέο ορόσημο πτήσης στη ιστορία της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, με 8000 χιλιόμετρα και δέκα ώρες πτήση έως την βάση της Αλάσκα.

Το ταξίδι των μαχητικών έγινε σε δύο μέρες, ο ανεφοδιασμός και η υποστήριξη έγινε από δύο γερμανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού MRTT A310.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε:  luftwaffe

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.