Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Σερβίας συμμετείχαν από 4 έως 10 Ιουλίου 2021 στην άσκηση με την επωνυμία «FALCON-21» που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Sergean Pilot Mihajlo Petrovic», στη Νις της Σερβίας.


Στην άσκηση που αφορούσε στην προκεχωρημένη εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών σε άλματα Ελεύθερης Πτώσης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 10 στελέχη.


Η «FALCON-21» η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2021 μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, που έχει σχεδιάσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.


Κύριος σκοπός των εν λόγω δράσεων είναι η επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, η σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ των συμμετεχουσών Χωρών, η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και διδαγμάτων καθώς και η προβολή των δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: