Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) αλλά και της διεθνούς συνεργασίας με άλλες χώρες, η Εθνική Φρουρά συμμετείχε με προσωπικό και μέσα στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2018 στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Η άσκηση «Ηνίοχος 2018», που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας της Ελλάδας και διεξάγεται σε όλο το FIR Αθηνών, ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου 2018 και συμμετέχουν εκτός από προσωπικό και μέσα της Ελλάδας και της Κύπρου, αεροπορικά μέσα από τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Σκοπός της είναι, η ρεαλιστική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε συνθήκες που ανταποκρίνονται στο σύνθετο και πολλαπλών απαιτήσεων επιχειρησιακό περιβάλλον.

Συμμετοχή ΕΦ στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018"

Το προσωπικό και τα μέσα της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους συμμετείχαν στις κοινές σχεδιάσεις και τον προγραμματισμό των σεναρίων που προβλέπονταν σε συνεργασία με τα κλιμάκια των υπόλοιπων χωρών, ενώ έλαβαν μέρος σε αριθμό εκπαιδευτικών αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) και υποστηρικτικά σε αντίστοιχες αποστολές προσβολής στόχων.

Άσκηση «Ηνίοχος 2018»

Δεδομένου του υψηλού επαγγελματικού επιπέδου των συμμετεχόντων και της πολυπλοκότητας κατά την διεξαγωγή εξαιτίας της συμμετοχής μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων, η άσκηση «Ηνίοχος» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Το προσωπικό της ΕΦ που έλαβε μέρος αποκόμισε σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, ενώ άφησε άριστες εντυπώσεις με την ακρίβεια εκτέλεσης των αποστολών και τον επαγγελματισμό του σε όλες τις φάσεις της άσκησης.

Συμμετοχή ΕΦ στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018"Άσκηση «Ηνίοχος 2018»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: