Από την Δευτέρα 1 έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 21, προσωπικό και μέσα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχαν στη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «JUNCTION STRIKE 21» του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία, στην οποία συμμετείχαν επίσης Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων από την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Γεωργία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η «JUNCTION STRIKE 21» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ενισχυμένης Διακλαδικής Εκπαίδευσης (Combined Joint Enhanced Training – CJET) και διεξάγεται στο πλαίσιο της Νατοϊκής Αξιολόγησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) που θα διατεθούν στη NATO Response Force (NRF) για το έτος 2022.

Τα τμήματα της Ρουμανίας που αξιολογήθηκαν, περιλαμβάνουν την Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC), το Ναυτικό Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Maritime Task Group – SOMTG) και το Αεροπορικό Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Air Task Group – SOATG).

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με οχήματα Ειδικών Επιχειρήσεων, προσωπικό και αξιολογητές της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ σε όλα τα ασκούμενα κλιμάκια, προκειμένου να συνδράμουν στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως και για να αποκτήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία σε ότι αφορά στις αξιολογήσεις των ΔΕΕ, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία καθόσον η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση για δημιουργία αντίστοιχων δομών κατά τα Νατοϊκά πρότυπα.

Η συμμετοχή της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ στη «JUNCTION STRIKE 21», συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ενεργό ρόλο που προωθεί το ΓΕΕΘΑ για τις Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στα διεθνή δρώμενα των Ειδικών Επιχειρήσεων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: