Φωτογραφία από την εκπαίδευση στο ISTC.

Φωτογραφία από την εκπαίδευση στο ISTC.

Απο 3 έως 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσής (ISTC) του NATO στο Πφουλεντορφ της Γερμανίας η σειρά μαθημάτων Προχωρημένης Εκπαίδευσης Παροχής Πρώτων Βοηθειών (AMFR).

Οι συμμετέχοντες στην AMFR ήταν η 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) από την Ελλάδα οι άλλες χώρες ήταν οι: Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Λετονία και Ολλανδία, και εκπαιδεύτηκαν στην ενίσχυση των ιατρικών γνώσεων τους ώστε να υποστηρίξουν το προσωπικό του NATO και να περιποιηθούν και σταθεροποιήσουν ένα τραυματισμό στο πεδίο μάχης χρησιμοποιώντας τις ιατρικές διαδικασίες των Ειδικών Δυνάμεων (SOF).

Εκπαίδευση στο ISTC

Εκπαίδευση στο ISTC

To τριών εβδομάδων πρόγραμμα περιείχε την εκπαίδευσή στην παροχή πρώτων βοηθειών πεδίου μάχης που απαιτούνται για την περίθαλψη, σταθεροποίηση και προετοιμασία των τραυματιών για MEDEVAC με την ελάχιστη υποστήριξη (συνιστάται ιδιαίτερα όλοι οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση να έχουν ελάχιστη προηγούμενη ιατρική εμπειρία στην Διάσωση Μάχης).

ISTC

ISCT

ISTC

Το παρακάτω βίντεο είναι από παλιότερη εκπαίδευση του Στρατού των ΗΠΑ στο ISTC.


Ευχαριστώ το AviationLive

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: