Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, πρόκειται να συμμετάσχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, θα μετασταθμεύσουν από την 116ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Συμμετοχή της 335 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2018Συμμετοχή της 335 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2018Συμμετοχή της 335 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2018

4 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Γιατί πηγαίνουν μόνο τα F-16 στην Ισπανία, με αυτά τα σύγχρονα Mirage 2000 που αγοράστηκαν για σκληρό νόμισμα τι γίνεται;
  Μήπως θα έπρεπε να εκπαιδεύονται και οι ιπτάμενοι στα Μιράζ μαζί με τους συμμάχους σε διεθνές ασκήσεις;
  Η μήπως έχουν παραιτηθεί στην άκρη απο την ηγεσία της ΠΑ, στα θέματα ασκήσεων;

  Έχω να ακούσω αρκετό καιρό για συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη άσκηση στην Ισπανία, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις απο την συμμετοχή τους είχαν αφήσει όμως εξαιρετικές εντυπώσεις(αν θυμάμαι σωστά).

  Απάντηση
   • Gunslinger32

    @Giorgos Tsagkaris

    Αν παίζει όντως αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε για τα πανηγύρια. Με οπαδιλίκια και αντιλήψεις που προέρχονται απο το ποδόσφαιρο σε μια στρατιωτική ηγεσία, δεν χτίζεται αποτελεσματική άμυνα(στο σύνολο), αλλά το αντίθετο θα έλεγα. Επίσης αντιπαραγωγική, είναι η εξάρτηση απο έναν συγκεκριμένο προμηθευτή, όπως φαίνεται και σε αρκετά παραδείγματα (π.χ. JSF για τους USAF/USMC). Αυτό πρώτα καταστρέφει τον ανταγωνισμό, και στην συνέχεια οδηγεί στην απώλεια ποιότητας και αποτελεσματικότητας ενός οπλικού συστήματος. Επιπλέον εκτοξεύει τα έξοδα σε ασύμφορα ύψη, θέτοντας τον πελάτη σε ομηρία απέναντι σε έναν παραγωγό με μονοπώλειο σε κρίσιμες τεχνολογίες για την άμυνα(αλλά και σε άλλα σημαντικά σημεία).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: