Συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στο Διεθνές Συνέδριο ITEC 2015 στην Τσεχία

Συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στο συνέδριο ITEC 2015 στη Τσεχία, (ITEC)

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρίσκεις πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν προ ολίγων ημερών διαπιστώσαμε Ελληνική στρατιωτική παρουσία στο Διεθνές Συνέδριο ITEC 2015, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι Ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου και πέρυσι, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Φέτος, το συνέδριο έλαβε χώρα στην Πράγα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, συγκεντρώνοντας ομιλητές, επισκέπτες και εκθέτες από όλον τον κόσμο.

Ειδικότερα, το Διεθνές Συνέδριο ITEC ασχολείται με τις τρέχουσες τάσεις, μεθόδους και διαδικασίες στους τομείς της εκπαίδευσης μέσω εξομοίωσης, συγκεντρώνοντας στις ολιγοήμερες εργασίες του την προσοχή όλων των με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκομένων. Στρατιωτικοί, εκπρόσωποι πολιτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, εκπρόσωποι βιομηχανιών και κατασκευαστικών εταιρειών συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, σε διάφορα μέρη του κόσμου, παρουσιάζοντας τα πλέον πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις και διαμορφώνοντας τις μελλοντικές τάσεις, τόσο σε τεχνικό-τεχνολογικό, όσο και σε επίπεδο διατύπωσης πολιτικής και σχεδιασμού της εκπαίδευσης (training policy).

Όπως και στο περσινό, έτσι και στο συνέδριο του 2015 συμμετείχαν πολυάριθμες στρατιωτικές αντιπροσωπείες από πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι, ανάμεσα στους παριστάμενους επισημάναμε στρατιωτικούς από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα και αλλού.

Κατ’ αντιστοιχία, πολυάριθμη ήταν και η συμμετοχή του βιομηχανικού κόσμου, με περίπτερα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης μέσω εξομοίωσης, όπως οι BAE Systems, Boeing, Rheinmetall Defence Electronics, Saab Technologies, Bohemia Interactive, eSim Games, AFVSim, Calytrix Technologies, TerraSim, MASA Group και πολλές άλλες.

Το πολύ υψηλό κύρος της διοργάνωσης επιβεβαιώθηκε και από την παρουσία και προλόγιση των εργασιών του συνεδρίου από τον Α/ΓΕΕΘΑ των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας, Στρατηγό Petr Pavel, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2015 κατέχει και τη θέση του προέδρου της NATO Military Committee.

ITEC 2015. (ITEC)

Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επισημάνουμε την εξαιρετική σημασία της Ελληνικής παρουσίας σε μια τέτοια διοργάνωση παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας.

Αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη του υψηλού επιπέδου του στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών ΕΔ και φυσικά έμπρακτη απόδειξη ότι, στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, η αθόρυβη εργασία των Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί ένα από τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον της χώρας.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να εκφράσουμε ενα μικρό παράπονο, ζητάμε εάν είναι δυνατόν, να υπάρχει ακόμη καλύτερη ενημέρωση από τους επίσημους ιστότοπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τις συμμετοχές στρατιωτικών αντιπροσωπειών σε διεθνή συνέδρια και διοργανώσεις.
Είναι θεμιτό να προάγεται το έργο και οι δραστηριότητες των ΕΕΔ εντός και εκτός συνόρων της χώρας μας.

Παρόλα αυτά, εμείς, ψάχνοντας, καθημερινά στις ανοιχτές πηγές του διαδικτύου “αλιεύσαμε” την είδηση…

ITEC 2015. (ITEC)

Για περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με το συνέδριο, παρακαλώ, επισκεφτείτε τη σελίδα της ITEC στο Facebook.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. H εκπροσωπηση μας απο Ιλαρχο πραγματοποιηθηκε;Η απορια για την κλιμακα εκπροσωπησης,οχι για το προσωπο του ικανωτατου αξιωματικου συναδελφου.Τι επιπεδου εκπροσωπηση απο αλλες χωρες;

    1. Ναι, απ’οτι υποδεικνύουν οι φωτογραφιες της ITEC, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από έναν Ίλαρχο, δεν γνωρίζω αν υπήρχε και άλλο στέλεχος γιατί οι φωτογραφίες δείχνουν μόνο έναν Έλληνα.
      Η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι το ενημερωτικό σημείωμα της ITEC και οι φωτογραφίες. Παρατηρώντας τα στιγμιότυπα διαπίστωσα πως υπήρχαν και στρατιωτικές αντιπροσωπείες με αρκετά μελη, πχ η Τσεχία η οποία φιλοξενούσε την διοργάνωση.
      Στη φωτογραφία πιθανών Τσέχοι σπουδαστές στρατιωτικής σχολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.