Συμμετοχή του 747 ΕΤΜΧ στην πολυεθνική άσκηση «Disaster Relief And Military Mobility Exercise 21»

Από την Δευτέρα 18 έως την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Πολυεθνική Άσκηση «DISASTER RELIEF AND MILITARY MOBILITY EXERCISE 21-DRM2 EX21» τύπου LIVEX με μία ομάδα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού του Στρατού Ξηράς. Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων και Κέντρο Προσομοίωσης στην Ποστόνια της Σλοβενίας.

Στην «DRM2 EX21» που σχεδίασαν και οργάνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σλοβενίας συμμετείχαν επίσης με μέσα και προσωπικό η Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και το Κόσοβο. Σκοπός της ήταν εξάσκηση των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών εν καιρώ επιχειρήσεων, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής εκτελέστηκαν αντικείμενα τεχνικών διάσωσης και σχοινοδιάσωση από μεγάλα ύψη και ερείπια.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές πλαίσιο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.