Συμφωνία ΕΑΒ – Lockheed Martin για τη συμπαραγωγή του C-130J Super Hercules

Είκοσι τέσσερα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ετοιμάζονται να απογειωθούν κατά τη διάρκεια άσκησης. Στην άσκηση συμμετείχαν έντεκα C-130H Hercules και δεκατρία C-130J Super Hercules. (USAF-Flickr)

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Lockheed Martin, για τη συνέχιση του προγράμματος συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules, μέχρι το 2019, προχώρησε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Η αξία του νέου προγράμματος θα ανέλθει στα 72 εκ. δολάρια και η νέα σύμβαση μεταξύ άλλων: εξασφαλίζει φόρτο εργασίας σε βάθος χρόνου, συμβάλει στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ΕΑΒ, για αύξηση πωλήσεων και περαιτέρω ενίσχυση του εξωστρεφούς της προσανατολισμού και οδηγεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής, μέσα από τη συμμετοχή της ΕΑΒ, στην κατασκευή ενός επιτυχημένου τύπου αεροσκάφους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύμβαση θα προστεθεί στο ανεκτέλεστο έργο 520 εκ. ευρώ, που ήδη εκτελεί η ΕΑΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΒ «φέτος αναμένεται ότι -για πρώτη φορά από την ίδρυσή της – η ΕΑΒ θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014 με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων».

«Η σημαντική αυτή συμφωνία καταδεικνύει για άλλη μία φορά την πολυδιάστατη στρατηγική συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με τη Lockheed Martin», τόνισε ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin, Ντένης Πλέσσας.

«Η νέα συμφωνία επιβραβεύει την αποφασιστικότητά μας να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητες της ΕΑΒ για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και εδραίωσή της στο διεθνές περιβάλλον, διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει», τόνισε, από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Δημήτριος Παπακώστας.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΑΒ έχει αναλάβει την κατασκευή και συναρμολόγηση περίπου του 30% του αεροσκάφους, ως μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως για όλους τους πελάτες της Lockheed Martin.

kathimerini.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.