Στο πλαίσιο του προγράμματος προσωπικής επαφής με το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός συναντήθηκε με τους Ελληνοκύπριους σπουδαστές που φοιτούν στις Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας (ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΑΣΣΥ).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αρχηγός ανέφερε ότι η επιλογή τους να ακολουθήσουν το στρατιωτικό «επάγγελμα» αποτελεί πράξη και επιλογή τρόπου ζωής. Τους προέτρεψε να έχουν ως πρώτο μέλημα τους την στρατιωτική τους αγωγή και εκπαίδευση, χωρίς να παραμελούν την αντίστοιχη ακαδημαϊκή, στοιχεία τα οποία θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους σταδιοδρομίας.

Εστίασε στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να διδαχθούν να διοικούν με σωφροσύνη, έχοντας στο μυαλό τον άνθρωπο και την ανθρωποκεντρική διοίκηση. Επεσήμανε ότι η τέχνη της Διοίκησης έγκειται στην ικανότητα τους να διοικήσουν, ως νεαροί Αξιωματικοί, προσωπικό μεγαλύτερο σε ηλικία, εμπειρία και γνώση και στο να πείσουν το προσωπικό αυτό να τους ακολουθήσει.

Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση και μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά αποτελεί ζωντανό οργανισμό και ως τέτοιος προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του παρόντος και σχεδιάζει το μέλλον μέσω των εν εξελίξει εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά κυρίως με την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Αρχηγός ευχήθηκε στους σπουδαστές καλές διακοπές, τους προέτρεψε να φορτίσουν τις μπαταρίες τους ενόψη της συνέχειας, τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και καθόρισε την επόμενή τους συνάντηση την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Συνάντηση με το….....νέο αίμαΣυνάντηση με το….....νέο αίμαΣυνάντηση με το….....νέο αίμαΣυνάντηση με το….....νέο αίμαΣυνάντηση με το….....νέο αίμα

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: