Συνάντηση του Αρχηγού Π.Σ. με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. και τον Διευθυντή Δασοπυρόσβεσης και Εναερίων Μέσων των Η.Π.Α. (Π.Σ.)

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πηρς και τον Διευθυντή Δασοπυρόσβεσης και Εναερίων Μέσων των Η.Π.Α.( σε εθνικό επίπεδο) κ. Τομ Χάρμπορ συναντήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου στη θέση Πέτρα Βαρυμπόμπης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε σύντομη περιήγηση και ενημέρωση για θέματα αστικών και δασικών πυρκαγιών, που απασχολούν την χώρα μας. Επιπλέον, ο Αρχηγός ΠΣ αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και της Διεύθυνσης Δασοπυρόσβεσης και Εναερίων Μέσων των Η.Π.Α. από το 2008, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και νέων μεθόδων με στόχο να αποδώσει στο κοινωνικό όφελος για την προστασία του περιβάλλοντος. Κλείνοντας εξέφρασε την επιθυμία για την προοπτική συνέχειας της συνεργασίας αυτής και στο μέλλον. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) όπου τους έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του καθώς επίσης για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σώματος για το 2014.

Ως ένδειξη ανταπόδοσης συνεργασίας απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Αρχιπύραρχος ΠΣ Αθανάσιος Μαργαλιάς, ο Διευθυντής Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Αρχιπύραρχος ΠΣ Παύλος Γρηγορίου καθώς και Επιτελικοί Αξιωματικοί.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: