Συνέντευξη του GeoStrategy στο Al Jazeera‏. (aljazeera.net)

Συνέντευξη του GeoStrategy στο Al Jazeera‏. (aljazeera.net)

Θα ήθελα από σας μια γενική εκτίμηση.

Εκτιμώ ότι λόγω κυρίως της δεινής οικονομικής και κατά συνέπεια της κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων οι οποίοι προτίθενται να στρατευτούν σε ομάδες ένοπλης βίας, προκειμένου να στοχοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, εκπροσώπους ξένων χωρών, καθώς και μέλη αντίπαλων ιδεολογικών παρατάξεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αύξηση του ελλείμματος εσωτερικής ασφάλειας.

Ποιες είναι οι ομάδες της πολιτικής βίας στην Ελλάδα και τι ζητάνε;

Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσα να κατονομάσω συγκεκριμένες ομάδες, διότι δεν διαθέτω στοιχεία, πέραν των όσων δημοσιεύονται καθημερινά στα ΜΜΕ και τα οποία (δημοσιεύματα) ως ένα βαθμό θεωρώ ως μη επιβεβαιωμένα.

Σχετικά με το «τι ζητάνε», πιστεύω ότι οι εν λόγω ομάδες επιδιώκουν τη στοχοποίηση όσων θεωρούν υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση.

Βλέπετε ότι θα ανθίσουν αυτές οι επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον, λόγω και της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ;

Εκτιμώ ότι τα περιστατικά ένοπλης βίας σχετίζονται ελάχιστα έως καθόλου με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Η αύξηση του αριθμού των ένοπλων επιθέσεων καθώς και η βελτίωση της επιχειρησιακής δυνατότητας των δραστών συνιστά ένα πιθανό σενάριο, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα θα παραμένει αμετάβλητη.

http://www.aljazeera.net/news/pages/3b4bcdd6-bf06-4e88-868f-ff9086be0410

Βασίλης Γιαννακόπουλος, γεωστρατηγικός αναλυτής
geostrategical@yahoo.
http://www.geostrategy.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: