Συνέντευξη του Επχου Νεκτάριου Παπαντωνίου, ομιλητή στο συνέδριο της ITEC 2017

[dropcap size=small]Ο[/dropcap] Επίλαρχος Νεκτάριος Παπαντωνίου, αξιωματικός της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα συμμετέχει ως ομιλητής στο διεθνές ετήσιο συνέδριο ITEC 2017 το οποίο απευθύνεται στους εκπροσώπους του Στρατού, της βιομηχανίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας που θέλουν να συναθροιστούν και να μοιραστούν την γνώση στους διεθνείς τομείς της εκπαίδευσης, των σπουδών και της εξομοίωσης.

Στην ITEC 2017, που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο “Ahoy” στο Ρότερνταμ από 16 έως 18 Μαΐου 2017, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 120 διεθνείς εκθέτες οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες και τεχνολογίες στον τομέα της εκπαίδευσης μεσώ της χρήσης εξομοίωσης, ανάμεσα τους θα βρίσκονται ομιλητές δεκατεσσάρων διαφορετικών θεματολογίων. Στην θεματολογία με τίτλο: “The Ways and Means to the End:Training Realism” μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Επίλαρχος Νεκτάριος Παπαντωνίου της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος θα μιλήσει την 17η Μαΐου 2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στο θέατρο υπ’ αριθμόν «2».

itec-2016_1
Απόσπασμα του προγράμματος ομιλιών της ITEC 2017.

Ο Επχος Παπαντωνίου μίλησε με το προσωπικό της ITEC και περίγραψε, συνοπτικά, το θέμα της ομιλίας του που έχει ως θέμα: “Αποτελεσματική Ποσοτικοποίηση της Εκπαίδευσης Μέσω Εξομοιωτών – Η περίπτωση του Ελληνικού Κέντρου Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων”.

Ερώτηση: Θα μιλήσετε στην ITEC 2017 με θέμα “Αποτελεσματική Ποσοτικοποίηση της Εκπαίδευσης Μέσω Εξομοιωτών – Η περίπτωση του Ελληνικού Κέντρου Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων”. Μπορείτε να μας δώσετε μια συνοπτική εικόνα των περιοχών που θα καλύψετε;

Φωτογραφία αρχείου: Επίλαρχος Νεκτάριος Παπαντωνίου

Απάντηση: Η χρήση των συστημάτων εξομοίωσης παγκοσμίως έχει αποδείξει την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα τους με ορούς υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους εκπαίδευσης προσωπικού. Την ίδια στιγμή, στατιστικές αναλύσεις των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης μέσω εξομοιωτών έχει προσδιορίσει την σημαντικότητα της υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού συστήματος. Επομένως ειναι αναγκαίο για κάθε οργανισμό που πραγματοποιεί εκπαίδευση μέσω εξομοιωτών όχι μόνο να αποκτήσει το σωστών προδιαγραφών υλικό αλλά επίσης να αναπτύξει και το κατάλληλο εκπαιδευτικό σύστημα, προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες του. Σ’ αυτή τη βάση, το Ελληνικό Όπλο των Τεθωρακισμένων, αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις σε επιχειρησιακό και οικονομικό επίπεδο, ενώ διατηρεί τον μεγαλύτερο αρματικό στόλο σε όλη την Ευρώπη. Η ανάγκη για την βελτίωση της αξιοποίησης του διαθεσίμου υλικού, συζευγμένη με την συνεχόμενη απαίτηση εκπαιδευτικών ωρών για την αντιμετώπιση των διαφορετικών τύπων εκπαιδευόμενων, υπαγόρευσε την ανάπτυξη ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού συστήματος ποσοτικοποίησης της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας. Αυτό τελικά έδωσε τη δυνατότητα στο Όπλο να παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευόμενους με εξατομικευμένη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στο επίπεδο δεξιοτήτων του καθενός. Μετά την εφαρμογή αυτού του προγράμματος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το Όπλο θα παρουσιάσει τα διαθέσιμα δεδομένα, που έχουν σχέση με την αποτελεσματικότητα αυτής της “διαδικασίας ποσοτικοποίησης”, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως μια μελέτη περιπτώσεων για περαιτέρω εξέλιξη αλλά και το έναυσμα για εποικοδομητική εξέταση μέσα στο πλαίσιο του δόγματος εξομοίωσης και πολιτικής της κοινότητας.

Ερώτηση: Τι μπορούν να περιμένουν να πάρουν μαζί τους οι αντιπρόσωποι φεύγοντας από την συνεδρία σας;

Απάντηση: Διαφορετικές προσεγγίσεις με δυνητικές λύσεις που κυρίως χρησιμεύουν για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων όλων των επαγγελματιών με μια καλύτερη κατανόηση της φύσης των προαναφερθέντων προβλημάτων. Η ανταλλαγή ιδεών και τεχνικών διαδικασιών που παρουσιάζονται σε κάθε οργανισμό με την ευκαιρία να διευρύνουν την γνώση τους, χωρίς να πρέπει να βαδίσουν στα μονοπάτια που έχουν ήδη διανυθεί από άλλους, η περίπτωση του Ελληνικού Κέντρου Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων έχει εφαρμόσει μια καινοτόμο λύση σε ένα κοινό πρόβλημα με πολύπλοκες μεταβλητές. Αυτή η λύση μπορεί ωστόσο να συζητηθεί και αναλυθεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ακόμα και να αμφισβητηθεί από παρόμοιους οργανισμούς και ιδρύματα. Τελικά, οι διεθνείς αντιπρόσωποι θα κερδίσουν μια εσωτερική άποψη του μοντέλου της εκπαίδευσης μεσώ εξομοιωτών το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες ανάγκες αλλά πάντα να χρησιμοποιεί τις ίδιες αρχές και διαδικασίες, μια γενική, υψηλής ποσοτικοποίησης προσέγγιση σε μια κοινή πρόκληση.

Συνεδρία:

Πρώτη ημέρα: 17 Μαΐου- 2017 – Ώρα: 16:30- 17:00

Απόδοση/Μετάφραση από το itec.co.uk για την Προέλαση. (https://www.itec.co.uk/speaker-interviews-hov9/interview-with-major-ar-nektarios-papantoniou#/)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Καλός ο εξομοιωτής αλλά ευτυχώς εκείνη την εποχή λεφτά υπήρχαν και αποκτήθηκε. Σημαντικότερος όμως είναι ο ρεαλισμός της εκπαίδευσης στο πεδίο κι εκεί μάλλον δεν θα είχαμε πολλά να πούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.