Από 29 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, συνεργασία-συνεκπαίδευση προσωπικού από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και το 10th Special Forces Group (SFG) των ΗΠΑ.

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο προαγωγής γνώσεων και εμπειριών στη μεθοδολογία και διαδικασίες σχεδίασης τακτικών επιχειρήσεων, σε τεχνικές και τακτικές μάχης καθώς και σε αντικείμενα ειδικής αναγνώρισης και αμφίβιων επιχειρήσεων με τη χρήση κλειστού κυκλώματος.

Συνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑΣυνεκπαίδευση ΕΤΑ και SFG των ΗΠΑ

4 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Πολύ συνεκπαίδευση πέφτει με τους αμερικανούς.
  Μια συνεργασία σε πραγματικές συνθήκες με το JSOG, στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή/Αφρική όμως;

  Απάντηση
   • Gunslinger32

    Προφανώς, να προσθέσω πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα.
    Δεν ξέρω απο ποιούς δημιουργείται το εμπόδιο αλλά είδα ότι στα πληρώματα που συμμετείχαν στην αποστολή αστυνόμευσης της θαλάσσιας περιοχής στο κέρας της Αφρικής, δεν υπήρξε θέμα στην συμμετοχή σε μια πραγματική αποστολή.

    Είδα επίσης ότι σύμφωνα με την παρακάτω αναφορά οι γείτονες μας στα ανατολικά, όπως και μερικοί βορειοευρωπαίοι δεν έχουν πρόβλημα να στείλουν αποσπάσματα εξειδικευμένων μονάδων σε κοινές αποστολές (π.χ. με την TF K-Bar), στα πλαίσια μιας στρατιωτικής συνεργασίας.

    Task Force K-Bar – Special Operations Forces and Operation Enduring Freedom

    «Then-Capt. Robert Harward, a Navy SEAL, was the commander of Task Force K-Bar, a coalition force of approximately 2,800 troops – roughly 1,300 ultimately stationed in Afghanistan and another 1,500 in an assortment of bases throughout the theater of operations. In addition to SEALs, Marines, Navy Seabees, Army Special Forces, Air Force Special Operations Command (AFSOC) troops, Army helicopter support, and Army 4th Psychological Operations Group personnel, Task Force K-Bar included special operations personnel from Joint Task Force 2 (Canada), the Australian Special Air Service Regiment, New Zealand Special Air Service, Kommando Spezialkräfte (Germany), Jægerkorpset og Frømandskorpset (Denmark), Jegerkommando og Marinejegerkommandoen (Norway), and Turkish Special Forces.»

    http://www.defensemedianetwork.com/stories/operation-enduring-freedom-the-first-49-days-6/

 2. Προβοκάτωρ

  Ο βασιλιάς είναι γυμνός..και ποιος θα του το πει…
  Νταξ, κάτω στο Άντεν ψιλοκλάιν κατάσταση…συνταξιούχοι και αδειούχοι πολλές φορές..
  The real world…afghanistan,Iraq,Yemen,Libya,
  Ποιοι και πως και τι? Δίχως συμμαχική συνδρομή…κλάφτα

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: