Tην Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, διεξήχθη συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου και υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Ειδικότερα:
Πρωινές ώρες Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018 διεξήχθη εν πλω συνεκπαίδευση της φρεγάτας ΕΛΛΗ, με το παράκτιο περιπολικό πλοίο ΓΕΩΡΓΙΟΥ που περιελάμβανε την εκτέλεση τεχνικών αντικειμένων και την εξάσκηση στις διαδικασίες αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής και αποτροπής εισόδου παρείσακτης μονάδας.
Απογευματινές ώρες η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18». Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των μονάδων καθώς και στη διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο Ναυτικών και των συναρμόδιων υπηρεσιών.
2 Απαντήσεις
Τι να τα κανεις τα «ξυλινα τείχη » οταν οι πατριδες πεφτουν απο μεσα; Αυτη τη στιγμη χαρίζεται το ονομα η ιστορία και ενα μεγαλο κομματι της ψυχης μας στο βωμο του κατσαρολιου δλδ του βραβειου ειρηνης που θα δοθει στον υπογραφοντα.
Σε ενα θλιβερο και συνομοτικα στημενο σκηνικο μακρυά απο τις πόλεις και το λαο, στην απομόνωση των καλαμιων ( «το γρηγοροτερο την πρωτη κυριακη» σα τον αρον αρον αρραβωνα) Ημερα ντροπής.
Αξιος ο μισθός των κατεχωντων εξουσιες οι οποίοι σιωπούν!
Το ελικοδρόμιο γιατι φαινεται σαν να εχει μπαλώματα?