Συνεκπαίδευση Φινλανδών και Σουηδών με F-15 των ΗΠΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-15C της Εθνοφρουράς Όρεγκον των ΗΠΑ. (G. Verver/Flickr)

Το αεροπορικό απόσπασμα της Εθνοφρουράς Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη επιπέδου σμήνους στην Αεροπορική Διοίκηση της Καρελία στην αεροπορική βάση Ρίσαλα της Φινλανδίας από 9 έως 20 Μαΐου.

Για πρώτη φορά, μαχητικά αεροσκάφη των αμερικάνικων Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχουν σε μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση στην Φινλανδία.
Η Αεροπορία της Εθνοφρουράς του Όρεγκον (Oregon ANG) απέστειλε έξι μαχητικά αεροσκάφη F-15 από την 173 Πτέρυγα Μάχης υποστηριζόμενα από ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμου KC-135 της 141ης Πτέρυγας Ανεφοδιασμού και περίπου 150 άτομα προσωπικό για να πραγματοποιήσει την από κοινού εκπαίδευση με τις πολεμικές αεροπορίες της Φινλανδίας και Σουηδίας.

Η επίπεδου σμήνους επίσκεψη είναι ένα στοιχείο των διεθνών επιχειρήσεων της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας που περιλαμβάνει μια τέτοια συμμετοχή στις συνδυασμένες αεροπορικές ασκήσεις και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις. Η Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία (FINAF) έχει πολύπλευρη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αφότου ξεκίνησε το πρόγραμμα προμήθειας του μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η πρώτη επίσκεψη επιπέδου σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην Φινλανδία έλαβε χωρά το 1997 όταν η 48η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναπτύχθηκε στην αεροπορική βάση Πίρκαλα.

Κατά την επίσκεψη τους θα φιλοξενηθούν στην 31 Μοίρα Μάχης της Αεροπορικής Διοίκησης Καρελία συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών της ANG Oregon και οχτώ μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Hornet της FINAF που θα πραγματοποιήσουν κύματα με εστίαση στην εκπαίδευση των αεροπορικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, η εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού έχει ενσωματωθεί σε διαφορά από τα κύματα εξόδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το σμήνος των αεροσκαφών F-15 θα συμμετέχει, επίσης, και στην διασυνοριακή εκπαίδευση (CBT) που θα πραγματοποιηθεί με τις Αεροπορίες της Φινλανδίας και Σουηδίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ilmavoimat.fi για την “Προέλαση”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.