Συνελήφθη πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ – Yποπτο έμβασμα 13,7 εκατ. δολ. στη Σιγκαπούρη

Επιθετικά ελικόπτερα Απατσι του ΕΣ. (ΓΕΣ)
Επιθετικά ελικόπτερα Απατσι του ΕΣ. (ΓΕΣ)

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλη ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό στη Σιγκαπούρη εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολ. που ενδέχεται να σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητα του.

Το ένταλμα του ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία για παράνομες πληρωμές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, αφορά τον λογαριασμό στην Σιγκαπούρη που εντοπίστηκε από την Αρχή για τη καταπολέμηση νομιμοποίησης από παράνομη δραστηριότητα με 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Στον λογαριασμό εμβάστηκαν χρήματα από off shore εταιρείες των οποίων ιδιοκτήτης- δικαιούχος εμφανίζεται ο κ. Κάντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά εισήλθαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό μέσω εξωχώριων εταιρειών με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη τον Αντώνη Καντά που διατέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1996-2002.

Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία τα έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.

Ο Αντώνης Καντάς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του κ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Μετά την νέα εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Καντάς θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή της υπόθεσης προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «λογαριασμού της Σιγκαπούρης».

kathimerini.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.