Συνεργασία της ΣΣΕ με το Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky» της Βουλγαρίας (φωτ)

[dropcap size=small]Η[/dropcap] Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) με τη Βουλγαρία φιλοξένησε από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2017 δύο (2) μαθητές του Βουλγαρικού Στρατιωτικού Πανεπιστημίου «Vasil Levski».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σχολή, οι φιλοξενούμενοι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Σχολής και στις κυριότερες αθλητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της (πύργος αναρρίχησης, εξομοιωτής βολής, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο κ.λπ) και παρακολούθησαν επιδείξεις από ομάδες Ευελπίδων, όπως κολύμβηση μάχης, αναρρίχηση με φόρτο μάχης, παγκράτιο και διμοιρία επιδείξεων. Σκοπός όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν η ενημέρωση των Βούλγαρων μαθητών για τις καθημερινές δραστηριότητες των Ευελπίδων όσον αφορά την ακαδημαϊκή, τη στρατιωτική και την αθλητική εκπαίδευσή τους.

Επιπρόσθετα, οι μαθητές του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου της Βουλγαρίας συνοδευόμενοι από Αξιωματικούς της Σχολής και Ευέλπιδες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε μνημεία με ιστορικό αλλά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βράχο και Μουσείο της Ακρόπολης, Πολεμικό Μουσείο, Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη κ.λπ).

Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Βουλγαρικό Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Vasil Levsky»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.