Συνεχίζεται ο εξοπλισμός και εκπαίδευση του Αφγανικού στρατού απο τις ΗΠΑ, υπό παραγγελία 71 νέα οχήματα MSFV

MSFV
To όχημα MSFV (Φωτογραφία: armyrecognition)

Ο εθνικός στρατός του Αφγανιστάν (ΑΝΑ) πρόκειται να εξοπλιστεί με 71 νέα οχήματα MSFV, η παραγγελία των οχημάτων ανακοινώθηκε την 13η Ιουνίου από την εταιρεία Textron Marine & Land Systems. Η αξία των οχημάτων του συμβολαίου μεταξύ της εταιρείας και της Διοίκησης Συμβάσεων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 79,182,680 εκατομμύρια δολάρια.

Η Textron, τον Μάιο του 2011, ανέλαβε την πλήρη κατασκευή 240 οχημάτων MSFV μαζί με το συναφή εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά, αντιπροσώπους επισκευών και συντήρησης, εκπαίδευση και εκπαιδευτικά βοηθήματα.

Με το νέο συμβόλαιο η Textron θα κατασκευάσει 200 επιπλέον οχήματα στα 240 που ήδη έχει αναλάβει να κατασκευάσει.

Το 2011 έχουν κατασκευαστεί 18 οχήματα για δοκιμές και 41 οχήματα χαμηλής παραγωγής σε ενα σύνολο παραγγελίας 499 οχημάτων.

Τα οχήματα MSFV ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στο Αφγανιστάν τον Φεβρουάριο. Μέτα την πλήρη εκπαίδευση στο νέο εξοπλισμό δημιουργήθηκε το πρώτο τάγμα του ΑΝΑ, με την ονομασία Kandak. Το πρώτο Kandak ολοκλήρωσε την φάση της εκπαίδευσης και έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση των πεζοπόρων τμημάτων απο τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Textron, το όχημα MSFV προέρχεται απο το δοκιμασμένο σε επιχειρήσεις Μ-117 τεθωρακισμένο όχημα ασφάλειας (ASV) και είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένη δυνατότητα επιβίωσης (ES) η οποία βελτιώνει την προστασία από νάρκες σε επίπεδα των οχημάτων MRAP

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.