Συνεχίζονται οι δοκιμές πιστοποίησης παραγωγής της Εναλλακτικής Κεφαλής GMLRS

Βλήμα GMLRS

Η εταιρεία Lockheed Martin (LM) με δελτίο τύπου γνωστοποίησε πως πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία  τη δεύτερη δοκιμή πιστοποίησης παραγωγής (PQT), της νέας Καθοδηγούμενης Εναλλακτικής Κεφαλής Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων (GMLRS) στο πεδίο βολής πυραύλων Γουαητ Σαντ στο Νέο Μέξικο. Τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία δείχνουν πώς έχουν επιτευχθεί όλοι οι αντικειμενικοί σκοποί της δοκιμής.

Τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από έναν Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων M270A1 και έπληξαν αντίστοιχους στόχους σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων μακριά. H δοκιμή ακολουθεί την πρώτη  PQT που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013.

H δοκιμή PQT προκειται για έναν τεχνικό έλεγχο που διενεργείται πριν την μαζική παραγωγή του βλήματος με σκοπό να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας παραγωγής, ο εξοπλισμός και οι διαδικασίες που εμπλέκονται. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με ένα αριθμό δειγμάτων τα οποία έχουν επιλεγεί με τυχαία σειρά απο την πρώτη παρτίδα παραγωγής και επαναλαμβάνονται εάν αλλάξουν σημαντικά οι διαδικασίες ή οι σχεδιασμοί του εν λόγου πυραύλου.

Το πρόγραμμα εναλλακτικής κεφαλής (AWP) είναι μέρος του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) να δημιουργήσει μια έκδοση GMLRS, με σκοπό να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα περιοχής όπως ακριβώς τα παλιότερα πυρομαχικά, αλλά χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος των επιζήμιων συνεπειών των μη εκραγέντων μηχανισμών. Η εναλλακτική κεφαλή αναπτύσσεται απο την ATK υπό την εργολαβία της Λόκχιντ Μάρτιν.

Τον Απρίλιο του 2012, η Λόκχιντ Μάρτιν κέρδισε από τον Στρατό των ΗΠΑ σύμβαση αξίας 79,4 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει το AWP. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η φάση Μηχανικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (EMD) του προγράμματος θα διαρκέσει 36 μήνες, και θα επικεντρωθεί στην απόδοση του συστήματος, την πιστοποίηση της κεφαλής και την δυνατότητα μελλοντικής μαζικής παραγωγής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.