Συνεχίζονται οι δοκιμές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους PZL 130 Orlik MPT

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος PZL 130 Orlik MPT. (Flightglobal)
Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος PZL 130 Orlik MPT. (Flightglobal)

H βιομηχανία Airbus Defence & Space παρουσίασε στο κοινό το πολλαπλών χρήσεων εκπαιδευτικό αεροσκάφος (MPT) PZL 130 Orlik.

Εξοπλισμένο με “γυάλινο πιλοτήριο”, το αεροσκάφος είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του PZL-130 Orlik TC II Garmin, που βρίσκεται σε υπηρεσία με την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση τον Μάιο του 2014 μετά απο επίγειες δοκιμές που διήρκεσαν δυο μήνες και περιελάμβαναν ολα τα συστήματα του άεροσκάφους.

Κατά τις 30 ώρες πτήσης μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί η λειτουργία των βασικών συστημάτων άεροσκάφους: Κινητήρας, υδραυλικά συστήματα, φρένα, τα πτερύγια ελέγχου όπως επίσης και το βασικό και έκτακτο σύστημα προσγείωσης.

Το εμπρόσθιο "γυάλινο" πιλοτήριο του Orlik MPT που χειρίζεται ο εκπαιδευόμενος. (altair.com.pl)
Το εμπρόσθιο “γυάλινο” πιλοτήριο του Orlik MPT που χειρίζεται ο εκπαιδευόμενος. (altair.com.pl)

Η διαμόρφωση του νέου πιλοτηρίου έχει ελεγχθεί, όπως επίσης και οι μοχλοί ελέγχου και ισχύος.
Οι υπόλοιποι έλεγχοι περιελάμβαναν τον ασύρματο, τα όργανα πτήσης και πλοήγησης, όπως επίσης και τα ενσωματωμένα συστήματα πτήσης στις βασικές και προηγμένες λειτουργίες πτήσης.

Κατά τη δεύτερη φάση των δοκιμών, θα πραγματοποιηθούν λεπτομερείς δοκιμές που θα περιλαμβάνουν τις λειτουργίες των συστημάτων πτήσης, το αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης πηδαλίου, την αποτελεσματικότητα του συστήματος αποπάγωσης και το αντιολισθητικό σύστημα ατράκτου.

Το οπίσθιο πιλοτήριο του εκπαιδευτή. (altair.com.pl)
Το οπίσθιο πιλοτήριο του εκπαιδευτή. (altair.com.pl)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.