Συνεχίζονται οι δοκιμές του τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hürkuş

Η πρώτη πτήση του Hurkus πραγματοποιήθηκε την την 29η Αυγούστου του 2013. (Φωτ: trdefence.com)

Το τουρκικό αεροσκάφος βασικής εκπαίδευσης “Hürkuş”, το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις απαιτήσεις του ελαφρού/μαχητικού αναγνωριστικού αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζει τις δοκιμαστικές πτήσεις στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ) στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση των επίγειων ελέγχων και δοκιμών υπολογισμού καυσίμου, πραγματικής ταχύτητας και συνολικού βάρους, το Hürkuş” πραγματοποίησε παρθενική πτήση την 29η Αυγούστου του 2013.

Πρώτη πτήση: Ως αποτέλεσμα της απόκτησης πιστοποιητικού πτήσης από τη Γενική Διεύθυνση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (SHGM) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), η πρώτη πτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 29η Αυγούστου 2013, διήρκεσε 33 λεπτά. Μετά την εκκίνηση του κινητήρα στην 07:30 πμ, το Hürkuş, το οποίο απογειώθηκε στην 07:35 πμ, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση με ανοιχτό το σύστημα προσγείωσης στα 9500 πόδια. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι πρώτοι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν ήταν στο πίνακα οργάνων και ακολούθησε μία επιτυχημένη προσγείωση.

Η δεύτερη πτήση πραγματοποιήθηκε την 12η Σεπτεμβρίου 2013 σε ύψος 9950 ποδών και 135 κόμβους.Οι δοκιμές στατικής αντοχής και συμπίεσης πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η τρίτη πτήση πραγματοποιήθηκε την 19 Σεπτεμβρίου 2013 σε ύψος 10200 ποδών και 140 κόμβους. Κατά τη διάρκεια της τρίτης πτήσης, η οποία είχε διάρκεια 33 λεπτών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις αλλαγές ρυθμίσεων των πτερυγίων

Η τέταρτη πτήση έγινε την 20η Σεπτεμβρίου 2013 σε υψόμετρο 10200 ποδών και 140 κόμβων. Κατά τη διάρκεια της τέταρτης πτήσης, η οποία διήρκεσε 58 λεπτά, ελέγχθηκε η στατική ευστάθεια με διαφορετικές ρυθμίσεις στα πτερύγια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της TAI οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.