Συνεχίζονται οι δοκιμές του FLIR 3ης γενιάς της Raytheon

To FLIR της Raytheon παρέχει δυνατότητα παρατήρησης, αναγνώρισης και εμπλοκής στόχων σε πραγματικό χρόνο. (Φωτ: raytheon.com)

Μετά από αρκετές δοκιμές εργαστηρίου και στα πεδία βολών, η εταιρεία Raytheon παρουσίασε το Forward Looking Infrared (FLIR) τεχνολογίας τρίτης γενιάς για το “Βελτιωμένο Σύστημα Πυρός” (ITAS). Κατά τις δοκιμές διαπιστώθηκε η ικανότητα του FLIR να πραγματοποιεί βολές όλων των εκδόσεων του αντιαρματικού πυραύλου TOW.

Το ITAS είναι φορητό, πάντως καιρού, ημέρας/νύχτας σύστημα ελέγχου πυρός και σκόπευσης το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση απειλών από τις δυνάμεις πρώτης γραμμής του Στρατού και του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Το σύστημα βελτιστοποιεί την ανίχνευση, παρακολούθηση, αναγνώριση και το βεληνεκές εμπλοκής, βάλλει όλες τις εκδόσεις του πυραύλου TOW από τον χερσαίο εκτοξευτή M41 (φορητή έκδοση) και, το τροχοφόρο όχημα υψηλής κινητικότητας πολλαπλών χρήσεων HMMWV, τη πλατφόρμα M1121.

Το τελευταίο τρίτης γενιάς ITAS διατηρεί την ίδια δυνατότητα επιλογής κοντινή και μακρινής (Zoom-in/zoom-out) παρατήρησης, προσθέτοντας την παρατήρηση με ευρύ και στενό πεδίο όρασης, το τρίτης γενιάς FLIR της Raytheon συνδυάζει μεγάλου και μικρού κύματος υπέρυθρη και υψηλής ευκρίνειας ανάλυση του στόχου.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προσωπικού του γραφείου Οπλικών Συστημάτων Εγγύς Αποστάσεων του Στρατού και του Κέντρου Μηχανικής Έρευνας και Εξέλιξης Πυραύλων της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, το τρίτης γενιάς ITAS FLIR παρουσίασε βελτιωμένη απόδοση των αισθητήρων και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Το βελτιωμένο FLIR της Raytheon θα παρέχει στα επιθετικά ελικόπτερα καλύτερη ευκρίνεια στόχου σε όλες τις αποστάσεις, και θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης αναγνώρισης των στόχων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.