Συσκευές σκόπευσης λέιζερ “Laser-Light Module Mark 3” για τις Βρετανικέ Ένοπλες Δυνάμεις. (Rheinmetall Defence)

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει αναθέσει στην γερμανική εταιρεία Rheinmetall την προμήθεια συσκευών σκόπευσης λέιζερ Vario-Ray για το Βρετανικό Στρατό.

Οι Vario-Ray έχουν επισήμως ονομαστεί, από το Βρετανικό Στρατό, ως “Laser-Light Module Mark 3” (LLM Mk3).
Το σύστημα προκειται να ενσωματωθεί στον οπλισμό των στρατιωτών. Οι LLM Mk3 θα προσδώσουν στους στρατιώτες τη δυνατότητα ανίχνευσης, ταυτοποίησης και σκόπευσης των εχθρικών στόχων.

LLM Mk3. (combatandsurvival.com)

Η σύμβαση-πλαίσιο, με συνολική αξία 33 εκατομμυρίων € περικλείει την απόκτηση δέκα χιλιάδων συσκευών. Στο εγγύς μέλλον περισσότερες από 7000 μονάδες θα παραδοθούν σε ένα πρώτο πακέτο.

Με βάρος περίπου 244 γραμμαρίων, η συσκευή μπορεί να ενσωματωθεί σε μικρά όπλα όλων των τύπων μέσω της ράγας Mil-Std 1913, γνωστή και ως Picatinny, και να χρησιμοποιηθεί με τη χρήση καλωδίου. Διαθέτει μία ισχυρή λευκή λυχνία, ένα δείκτη λέιζερ κόκκινου χρώματος, ένα υπέρυθρο δείκτη δείκτη λέιζερ και ένα ηλεκτρικά εστιάζομενο καταδείκτη υπερύθρων ακτίνων.

Συμφωνά με το δελτίο τύπου της εταιρείας η LLM Vario-Ray συμπληρώνει την αξιόπιστη και δοκιμασμένη  LLM-01 ή οποία χρησιμοποιείται ήδη, ευρέως, από τις Βρετανικές Ένοπλες Δυναμεις. Η Vario-Ray αποτελεί τμήμα του νέου Γερμανικού ατομικού συστήματος ψηφιακού στρατιώτη Gladius.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: