Συστήματα τοποθέτησης γέφυρας Leguan για τον Γερμανικό Στρατό

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης (BAAINBw) και η Krauss-Maffei Wegmann (KMW) υπέγραψαν την 27 Οκτωβρίου 2016 στο Κόμπλενζ συμφωνία για την προμήθεια εφτά συστημάτων τοποθέτησης γέφυρας Leguan επί σκάφους αρματος Leopard 2. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συστήματα μεταφοράς όπως επίσης εκπαιδευτικούς εξομοιωτές και βοηθητικό εξοπλισμό. Τα οχήματα θα παραδοθούν στην Bundeswehr μεταξύ 2018 και 2021. Το σύνολο της παραγγελίας ανέρχεται περίπου στα 88 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω αγορά θα δώσει στην Bundeswehr την ικανότητα να διέλθει υδάτινα κωλύματα και τάφρους, ακόμη και με βαριά μηχανήματα με φορτίο στρατιωτικής κλάσης MLC80 (περίπου 72 τόνοι). Η Γερμανία δικαιολόγησε αυτή τη δυνατότητα στο NATO λόγω της συμμετοχής της στην Κοινή Δύναμη Κρούσης Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) από το 2019. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και τοποθέτησης μιας γέφυρας μήκους 26 μέτρων ή εναλλακτικά δύο γέφυρες με μήκος 14 μέτρων η κάθε μία.

Το Leguan επί σκάφους Leopard 2 επί του παρόντος χρησιμοποιείται από πέντε χώρες. Συνολικά 17 χώρες χρησιμοποιούν το σύστημα τοποθέτησης Leguan σε διαφορετικής κινητικότητας πλατφόρμες.

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.