Στη σύσταση «Υπηρεσίας Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών» (drones) προχωράει η Ελληνική Αστυνομία, όπως προκύπτει από το Φύλλο της Κυβερνήσεως της Τρίτης στο οποίο και δημοσιεύεται η απόφαση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η νέα υπηρεσία  περιλαμβάνει δύο γραφεία: Επιχειρήσεων και Ασφάλειας πτήσεων και εκείνο της Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης.

Σε ότι αφορά το πρώτο γραφείο, ως αντικείμενό του ορίζονται η εκτέλεση προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων, η τήρηση αρχείου αυτών, η εξασφάλιση της πτητικής ικανότητας και ετοιμότητας, η συλλογή και επεξεργασία πτητικών δεδομένων για την πραγματοποίηση ασφαλών πτήσεων αλλά και για την πτητική ικανότητα των χειριστών, η συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων που αφορούν συμβάντα ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται Μη Στελεχωμένα Αεροσκάφη, η έρευνα και μελέτη καινοτόμων τεχνολογιών, η παρακολούθηση των εξελίξεων της τεχνολογίας αναφορικά με τα Μη Στελεχωμένα Αεροσκάφη, η συμμετοχή της Υπηρεσίας σε ερευνητικά προγράμματα, η παρακολούθηση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο της νομοθεσίας, η εισήγηση προς την Ηγεσία για την προμήθεια των πτητικών μέσων και εξοπλισμού και η λήψη εικόνας από τα Μη Στελεχωμένα Αεροσκάφη και η επεξεργασία αυτής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο δεύτερο γραφείο ως αρμοδιότητες ορίζονται η γραμματειακή υποστήριξη και ο χειρισμό θεμάτων που αφορούν το σύνολο του προσωπικού της Υπηρεσίας, η μέριμνα για τη διάθεση του προσωπικού σε υπηρεσίες, η μέριμνα για την υγειονομική καταλληλότητα των χειριστών και του τεχνικού προσωπικού, η συντήρηση των πτητικών και λοιπών μέσων, η μέριμνα για την έγκαιρη προμήθεια υλικών,  η σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών και την τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για την προμήθεια και συντήρηση των πτητικών μέσων της Υπηρεσίας.

Πηγή: deasy.gr

One Response

  1. T.T.

    Τι στραμπούληγμα της γλώσσας αυτό το “Μη Στελεχωμένα”!

    Ας τα γράψουν ΜΕΓΑ: Μη Επανδρωμένα/Γυναικομένα Αεροσκάφη.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: