Η εταιρεία Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Saab, έλαβε τροποποίηση σύμβασης για το Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής Οχημάτων (VTESS) που ανέλαβε τον Ιούλιο του 2017 για την παροχή σύγχρονου κώδικά VTESS για τον Στράτο των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Η αξία αυτής της αλλαγής παραγγελίας ειναι περίπου $17,7 εκατομμύρια.

Στο πλαίσιο της αλλαγής παραγγελίας εκσυγχρονισμού κώδικά VTESS, η οποία επιτρέπει τον Στρατό των ΗΠΑ να αλλάξει την αρχική του παραγγελία, που υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2017, Lockheed Martin και Saab θα επικαιροποιήσουν το υφιστάμενο υλικό και λογισμικό του Multiple Integrated Laser Engagement System (IMILES) του VTESS για να το κάνουν συμβατό με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα διεπαφής λειζερ του Οργανισμού Τυποποίησης Διαλειτουργικότητας Προσομοίωσης (SISO). Αυτό, εν συνεχεία, θα δώσει τη δυνατότητα στον Στρατό των ΗΠΑ να εκπαιδευτεί ταυτόχρονα με το NATO και τους υπολοίπους σύμμαχους του τώρα και στο μέλλον.

“Αυτη η νέα ικανότητα θα επιτρέψει στους χρήστες που επιχειρούν σε πολυεθνικές ρυθμίσεις να εκπαιδευτούν μαζί ακόμα πιο αποτελεσματικά,” δήλωσε ο Ερικ Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Saab Defence and Security USA. “Θα παρέχει επίσης ένα μονοπάτι εξέλιξης προς τα A-TESS, τα Συστήματα Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής επόμενης γενιάς του Στρατού των ΗΠΑ.”

Το 2017 ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Saab, σύμβαση για την παροχή ενός τακτικού συστήματος βολής και σκόπευσης (Vehicle Tactical Engagement Simulation System – VTESS) για τα οχήματα μάχης προκείμενου να μπορουν οι στρατιώτες να εκτελούν πραγματικές, υψηλής αληθοφάνειας, πολεμικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες πλατφόρμες και οπλικά συστήματα τους.

“Με την συγχώνευση πολλών ικανοτήτων παλιών συστημάτων μέσα στη διαμόρφωση προϊόντος του VTESS, αυτή η πολυεθνική ικανότητα παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα υποστήριξης, που επιτρέπουν τις οικονομικά αποδοτικές μελλοντικές βελτιώσεις και την ανάπτυξη για τους πελάτες μας,” δήλωσε ο Τομ Γκόρντον, αντιπρόεδρος Λύσεων Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης στην Lockheed Martin. “Ο εκσυγχρονισμός κώδικα VTESS αυξάνει τη διαλειτουργικότητα στην εκτέλεση της εκπαίδευσης διπλής ενεργείας (force-on-force), προσδιορίζοντας τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες ενώ υποστηρίζει τις αναδυόμενες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και συστήματα του Στρατού.”

Βίντεο: Χρήση συστήματος MILES στρατιώτη σε συνεκπαίδευση Αμερικανών και Γάλλων στρατιωτών.

Η εργασία του εκσυγχρονισμό κωδικά VTESS θα ενσωματώνει μονόδρομη και βαλλιστική προσομοίωση, και παρέχει την ενσωμάτωση σε μια κοινή αρχιτεκτονική οπτικής επικοινωνίας. Τα παλιά συστήματα MILES θα ειναι σε θέση να διαλειτουργήσουν με τα σύγχρονα συστήματα.

“Με αυτήν την παραγγελία η Saab ενισχύει περαιτέρω την θέση της ως ο μεγαλύτερος πάροχος εκπαίδευσης και εξομοίωσης σε όλον τον κόσμο. Βλέπουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες του Στρατού των ΗΠΑ να υιοθετούν το πρότυπο NATO UCATT SISO, αυξάνοντας τις ικανότητες τους στην αποτελεσματική εκπαίδευση σε συμμαχικά ή ξένα πακέτα αποστολής και την ίδια στιγμή να παρέχουν ακόμα πιο αληθοφανή εκπαιδευτική εμπειρία στους μεμονωμένους χρήστες,” δήλωσε η Ασα Θενγστρίομ, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης της Saab.

Βίντεο: Παρουσίαση του συστήματος MILES του Στρατού των ΗΠΑ:

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: