Σύσκεψη Υπασπιστών Διοίκησης στο ΓΕΣ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Υπασπιστών Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου Στρατού και των Μειζόνων Επιχειρησιακών Διοικήσεων και Σχηματισμών.

Σκοπός, ήταν ο απολογισμός έργου έτους 2017 και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το 2018.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστές και έγινε επεξεργασία προτάσεων που αφορούν στην εξέλιξη, στην εκπαίδευση και στη σταδιοδρομία τους.

Επιπρόσθετα, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και καθιέρωση του θεσμού του Υπασπιστή Διοίκησης, με την πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων.

Ο υπασπιστής διοικήσεως πρέπει να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για τουλάχιστον 15 έτη, εκ των οποίων τα 10 σε επιχειρησιακή μονάδα. Επίσης να έχει παρακολουθήσει όλα τα σχολεία της ειδικότητάς του, να έχει στις εκθέσεις αξιολογήσεως όλων των ετών βαθμολογία τουλάχιστον λίαν καλή και να μην του έχει επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή κατά την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, η καθιέρωση της θέσεως υπασπιστού διοικήσεως θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των υπασπιστηρίων και θα καλύψει την ανάγκη για εκπροσώπηση του σώματος των υπαξιωματικών σε θέσεις πλησίον της ηγεσίας.

Ο υπασπιστής-υπαξιωματικός, μεταξύ των άλλων, θα προτείνει μέτρα για την εξέλιξη, τη σταδιοδρομία και τη μέριμνα προσωπικού.

Σύσκεψη Υπασπιστών Διοίκησης στο ΓΕΣΣύσκεψη Υπασπιστών Διοίκησης στο ΓΕΣΣύσκεψη Υπασπιστών Διοίκησης στο ΓΕΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.