Η Δανία πρόκειται να εξοπλίσει τα μαχητικά F-16AM/BM με το σύστημα κράνους NVCD-ANVIS (Φωτογραφία: optronique)

Η εταιρεία Vision Systems International LLC ανακοίνωσε, την 26η Σεπτεμβρίου 2012, πως είναι ο ανάδοχος σύμβασης της Βασιλικής πολεμικής Αεροπορίας της Δανίας (RDAF) για την προμήθεια των συστημάτων τεχνολογίας νυχτερινής παρατήρησης και απεικόνισης νυχτερινής πτήσης NVCD-ANVIS, για την μονάδα του σύστηματος κράνους με οθόνη, JHMCS.

Η RDAF πρόκειται να χρησιμοποιήσει το σύστημα NVCD-ANVIS για την επαύξηση των δυνατοτήτων νυχτερινής επίθεσης των μαχητικών αεροπλάνων F-16AM/BM, τόσο για τις αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους επιχειρήσεις. Η τοποθέτηση του συστήματος NVCD-ANVIS στα F-16ΑΜ/ΒΜ της Δανίας δεν απαιτεί μετατροπές στο JHMCS ή το software και hardware των αεροπλάνων.

Η τεχνολογία NVCD-ANVIS περιλαμβάνει την δυνατότητα εύρεσης στόχου δια μέσου της οθόνης του συστήματος σκόπευσης JHMCS και εμφάνισης παραμέτρων του αεροπλάνου, απευθείας στις διόπτρες και επιτρέπει στο πιλότο να χρησιμοποιήσει τα όπλα και τους αισθητήρες του μαχητικού εναντίον εχθρικών μαχητικών και επίγειων στόχων χωρίς να χρειάζεται ο επιθετικός ελιγμός ή η τοποθέτηση του στόχου στο οπτικό πεδίο των οθονών HUD για τον προσδιορισμό του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: vsi-hmcs

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: