Σύστημα IFF TSA 6000 για τις φρεγάτες FDI του γαλλικού Ναυτικού

Καλλιτεχνική απεικόνιση της φρεγάτας [email protected]

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδεσμευθήκαν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, η εταιρεία Thales εγκαινίασε το πρώτο παγκοσμίως σύστημα αναγνώρισης φίλιου-εχθρού σταθερού πλαισίου για τις μελλοντικές φρεγάτες του γαλλικού Ναυτικού. Η ταυτοποίηση των αεροπορικών στόχων μετά τον εντοπισμό τους είναι ζωτικής σημασίας μέσα στο θέατρο των επιχειρήσεων. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των στρατιωτικών δυνάμεων, η εταιρεία Thales παρουσιάζει το TSA 6000, την τελευταία προσθήκη στην οικογένεια των συστημάτων αναγνωρίσεως φίλων ή εχθρών (IFF).

Οι σημερινές ναυτικές δυνάμεις, όταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είναι σε θέση να βασίζονται στις νέες τεχνολογίες για να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις. Η εταιρεία Thales τους βοηθάει να εκτελέσουν τις αποστολές τους με περισσότερη ασφάλεια σε κάθε κρίσιμη στιγμή, βασιζόμενη πάνω στις εμπειρίες της στην εναέρια επιτήρηση και την εις βάθος γνώση της στα επιχειρησιακά πλαίσια, εξελίσσει αρίστης ποιότητας διατερματικές λύσεις IFF.

Το σύστημα ταυτοποίησης TSA 6000 που βασίζεται στην επαναστατική πλήρως ψηφιακή τεχνολογία επίπεδής σταθερής συστοιχίας, προσφέρει την ικανότητα της «έξυπνης» ηλεκτρονικής σάρωσης 360ο (ή e-scan) επιτρέποντας την πάρα πολύ γρήγορη ταυτοποίηση των απειλών νέου τύπου.

Ο σχεδιασμός του δέκτη τεσσάρων εδρών (πάνελ) επιτρέπει την πλήρη κάλυψη 360ο, υπερνικώντας το πρόβλημα της κάλυψης σήματος (signal masking) που προκαλείται από την ανώτερη υπερκατασκευή του πλοίου, ειδικά όταν διαθέτει πολλούς ιστούς.

Thales | TSA 6000

Μικρότερο και ελαφρύτερο, το TSA 6000 είναι πολύ πιο εύκολο για τους ολοκληρωτές συστημάτων να εγκατασταθεί σε ένα πλοίο σε σχέση με τα συστήματα IFF περιστρεφόμενων δεκτών συστοιχίας ή σε στατικών κυλινδρικών συστοιχιών.

Οι έδρες (πάνελ) του TSA6000 είναι ανεξάρτητες από το σύστημα ραντάρ για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση και την συντήρηση του. Επίσης, η δομοστοιχειωτή, με δυνατότητα κλιμάκωσης και πλήρως ψηφιακή αρχιτεκτονική του απλοποιεί σημαντικά τις επιχειρήσεις: κάθε πλαίσιο περιλαμβάνει πολλαπλές μονάδες για τη δημιουργία εγγενούς πλεονασμού και να συμβάλει στη διασφάλιση ότι το σύστημα είναι μονίμως διαθέσιμο. Επιπλέον, το σύστημα δε διαθέτει μηχανικά ή περιστροφικά τμήματα, είναι σημαντική η αύξηση της αξιοπιστίας και μειώνεται ο χρόνος επισκευής του.

Το TSA6000 είναι συμβατό με το Mode 5, το νέο πρότυπο ταυτοποίησης ασφαλείας του NATO. Με αυτό το νέο προϊόν, η Thales προσφέρει μια εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων ικανότητα ταυτοποίησης με εγγυημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ των NATOικών και συμμαχικών δυνάμεων για τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν.

Το TSA6000 θα εξοπλίσει την μελλοντική κλάση φρεγατών FDI του γαλλικού Ναυτικού από το 2021 μαζί με το ραντάρ Sea Fire της Thales, το οποίο επίσης διαθέτει συστοιχία επίπεδης επιφάνειας. Ο συνδυασμός ραντάρ/IFF θα προσφέρει την δυνατότητα του σχεδόν στιγμιαίου εντοπισμού και ταυτοποίησης των στόχων υψηλών ταχυτήτων.

Προωθητικό βίντεο της Thales για το σύστημα TSA 6000

 

Πηγή: navyrecognition.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.