Δώδεκα χρόνια μετά την παραγωγή του πρώτου CM-32, η Ταϊβάν ξεκινάει εντός του 2019 την μαζική παράγωγη των εγχωρίων οχτάτροχων θωρακισμένων οχημάτων CM-34 «Clouded Leopard» και σχεδιάζει να ολοκληρώσει την παραγωγή 284 οχημάτων CM-34 μέχρι το 2023. Το CM-32 Clouded Leopard (επισήμως Yunpao – Ταϊβανέζικο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης), είναι ένα οχτάτροχο τεθωρακισμένο όχημα που αυτήν την στιγμή κατασκευάζεται για τον Στρατό της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν). Το CM-34 βασίζεται πάνω στο 6Χ6 τεθωρακισμένο όχημα CM-31 που σχεδιάστηκε από την ιρλανδική επιχείρηση Timoney Technology και επίσης θα κατασκευαστεί από το Κέντρο Εξέλιξης Ετοιμότητας Υλικών Πολέμου.

Τέσσερα πρωτότυπα του τεθωρακισμένου οχήματος, που επισήμως ονομάζεται «Ταϊβανέζικο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης» (TIFV), πέρασαν τις δοκιμές προ-παραγωγής την 19η Οκτωβρίου, παρέχοντας του τη δυνατότητα να εισέλθει σε φάση μαζικής παραγωγής. Τα πρωτότυπα έχουν περάσει όλες τις 62 κατηγορίες των κύριων δοκιμών προ-παραγωγής, αλλά απέτυχαν σε δύο κατηγορίες κατά τις δευτερεύουσες δοκιμές.

Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις, οπότε το υπουργείο εθνικής άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει με την μαζική παραγωγή του μοντέλου οχήματος εξοπλισμένο με πυροβόλο ταινίας των 30 χιλ., όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι. Δήλωσαν ότι η Ταϊβάν παρήγγειλε τα πυροβόλα ATK 30mm Mk44 Bushmaster II για να τοποθετηθούν πάνω στο CM-34. Σε σχέση με τα μοντέλα CM-32 που είναι οπλισμένα με ταχυεκτοξευτές βομβίδων των 40 χιλ., το πυροβόλο 30 χιλ. διαθέτει καλύτερες αντιαρματικές ικανότητες και μπορεί να εκτοξεύσει αδιάκοπες βολές ακριβείας.

Η θωράκιση του CM-32 προσφέρει προστασία έναντι διατρητικών (AP) φυσιγγίων 7,62 χιλιοστών, ενώ το μετωπικό τόξο αντέχει χτυπήματα από βλήματα AP των 12,7 χιλ. Στον βασικό εξοπλισμό είναι επίσης τα συστήματα ΧΒΡΠ και κατάσβεσης φωτιάς. Το σκάφος σχήματος βέ (V) προσφέρει προστασία από τις χερσαίες νάρκες και μπορεί να αντέξει εκρήξεις TNT 12 κιλών κάτω από οποιοδήποτε τροχό.

Το μοντέλο CM-34 θα αναπτυχθεί για να βοηθήσει στην αποτροπή ενδεχόμενης αποβατικής εισβολής.

Απόδοση/Μετάφραση απο το militaryleak.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: