Ταϊβάν: Tο 2016 ο εκσυχρονισμός των F-16A/B

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Ταϊβάν. (wikimedia.org)

H Πολεμική Αεροπορίας της Ταϊβάν ανακοίνωσε την Παρασκευή 4 Μαρτίου πως η διαδικασία εκσυχρονισμού των περισσότερων από τα 100 μαχητικά αεροσκάφη του στόλου F-16A/B Block 20 θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2016.

Πριν τον εκσυχρονισμό του στόλου των μαχητικών, η Ταϊβάν είχε αποστείλει κάποια από τα αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) για να δοκιμαστεί η λειτουργία του πακέτου εκσυχρονισμού. Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον ιστότοπο WantChinaTimes.com θα επιστρέψουν στην Ταϊβάν αφότου ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμές αξιοπιστίας.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε η Ταϊβάν θα αγοράσει τα εξαρτήματα και θα εκμισθώσει το αναγκαίο ειδικό προσωπικό από τις ΗΠΑ για να εκσυγχρονίσει και τον υπόλοιπο στόλο.

Ωστόσο, πηγές από την ΠΑ, δεν έχουν ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός όλων των μαχητικών.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν στον εκσυχρονισμό των F-16A/B Block 20 της Ταϊβάν, μετά από τα επανειλημμένα αιτήματα της Ταϊπέι για την αγορά 66 μαχητικών F-16C/D νεότερης γενιάς από τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να δώσει θετική απάντηση.

Η Κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει αντιληφθεί πως ο Στρατός της χρειάζεται περισσότερα μαχητικά F-16C/D τα οποία θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα, Γαλλικής και Αμερικάνικής κατασκευής, αεροσκάφη.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, μετά τις εργασίες εκσυχρονισμού, τα μαχητικά A/B θα έχουν εφάμιλλες επιδόσεις με τα μαχητικά C/D.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.