Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την αξίας εξήντα δύο εκατομμυρίων δολαρίων ($) αναβάθμιση του στόλου μαχητικών αεροσκαφών “Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon” της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ομάν (“RAFO”).

Η έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, από την υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (“DSCA”), περιλαμβάνει την επαυξητική αναβάθμισή του λογισμικού επιχειρησιακού προγράμματος πτήσης [“Operational Flight Profile (OFP)”] για τα υποσυστήματα “F-16”, όπως επίσης το σύστημα αναγνώρισης φίλιου η εχθρικού (“IFF”) και εξοπλισμό ασφαλών επικοινωνιών για επιχειρήσεις κυματομορφής “Mode 5”.

Όπως επισημάνθηκε από την “DSCA”, οι εργασίες καλύπτουν και τα είκοσι τρία μαχητικά αεροσκάφη “F-16C/D Block 50” της “RAFO”. Ο ειδικός εξοπλισμός και υπηρεσίες που περιέχονται στην ανακοίνωση περιλαμβάνουν τα δομοστοιχεία κρυπτογράφησης/συγχρονισμού “KIV-78”, τους ασύρματους κρυπτογράφησης κωδικών “KY-100M”, τους Συνδυασμένους Ερωτούντες Αναμεταδότες “AN/APX-126”, απόρρητες αλλά και αδιαβάθμητες αναβαθμίσεις στον Υπολογιστή Προγράμματος Αριθμών Αναγνώρισης (“CPINS”), αναβαθμίσεις”OFP” για τα συστήματα “IFF” με ικανότητα “Mode 5”, αναβάθμιση του συστήματος Κοινής Σχεδίασης Αποστολής (“JMPS”), λογισμικό για το εξελιγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης “Sniper”, υποστήριξη συντήρησης, εξαρτήματα και εκπαίδευση, συστήματα υποστήριξης και εξοπλισμό δοκιμών, εξαρτήματα και ανταλλακτικά επισκευών, υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολήπτη, υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης, και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης.

“Η προτεινομένη πώληση των εξαρτημάτων θα παρέχει στα “F-16” του Ομάν, τα οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το “IFF Mode 4”, να γίνουν διαλειτουργικά στο “Mode 4/5”. Το “Mode 5 IFF” επιτρέπει στις ΗΠΑ και τις συνεργαζόμενες αεροπορικές και επίγειες ένοπλες δυνάμεις τους να διενεργούν συμπληρωματικές αεροπορικές επιχειρήσεις.
Οι αναβαθμίσεις επαύξησης λογισμικού “OFP” απαιτούν την υποστήριξη του “Mode 5” για την παροχή επιπρόσθετων συμπληρωματικών βελτιώσεων και άλλων σχετικών υποσυστημάτων “F-16”. Το Ομάν δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτές τις αναβαθμίσεις στον στόλο των “F-16”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ορίστε και εδώ πάλι η ανακοίνωση, σχετικά με την δυνατότητα αξιοποίησης/απορρόφησης της τεχνολογίας απο τον πελάτη/χρήστη. Μπήκαμε στο νόημα, η κοιτάζουμε ακόμα το δάχτυλο;

    «Το Ομάν δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτές τις αναβαθμίσεις στον στόλο των “F-16”, ανέφερε η ανακοίνωση.»

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: