Τελετή απονομής Μαύρου Μπερέ στην XX Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στην Κύπρο (φωτ)

Η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη», την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από κοινού για το σύνολο των νέο-προσληφθέντων Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) και οπλιτών της 2018 ΕΣΣΟ όλων των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι δικαιούνται να φέρουν τον μαύρο μπερέ, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών και σχέσεων των μελών του Όπλου των Τεθωρακισμενων.

Οι τιμηθέντες παρέλαβαν τον τιμημένο μαύρο μπερέ αφού ολοκλήρωσαν τον καθιερωμένο κύκλο εκπαιδεύσεως, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την ειδικότητά τους βολές με τα πολυβόλα και πυροβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μηχανοδήγησης και σε ασκήσεις τακτικών κινήσεων των τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως επίσης και στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεων της ΕΦ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων, οι διοικητικά προϊστάμενοι των τιμηθέντων, αντιπροσωπείες στελεχών καθώς και συγγενείς και φίλοι αυτών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, αποδεικνύοντας κατά τη διάρκεια αυτής την διάθεσή τους να καταθέσουν το σύνολο των ψυχικών και σωματικών τους προσόντων στην υπηρεσία της Πατρίδας. Εν συνεχεία τους κάλεσε να φέρουν με υπερηφάνεια και τιμή τον τιμημένο μαύρο μπερέ, σύμβολο θάρρους και ανδρείας, όντας έτοιμοι να ανταποκριθούν στην λαμπρή παράδοση και ιστορία του όπλου των Τεθωρακισμένων, μιας ιστορίας γραμμένης στα πεδία των μαχών για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας. Επιπλέον, καθόρισε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και τον κώδικα τιμής και αξιών ως οδηγούς στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν από τη στιγμή αυτή, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα αντεπεξέλθουν με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση στις ευθύνες προς την Πατρίδα.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη διέλευσης στίβου μηχανοδήγησης και εμποδίων. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίδοση μαύρων μπερέ από συγγενείς προς αριθμό νέων μαυροσκούφηδων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.