Τελετή απονομής Μαύρου μπερέ στους νέους Μαυροσκούφηδες της Εθνικής Φρουράς (φωτ)

Η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Για πρώτη φορά φέτος, η εν λόγω καθιερωμένη τελετή πραγματοποιήθηκε από κοινού για τους νέους Μαυροσκούφηδες όλων των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση του δεσμών όλων όσων φέρουν τον τιμημένο μαύρο μπερέ.

Oι τιμηθέντες ολοκλήρωσαν τον καθιερωμένο κύκλο εκπαιδεύσεως, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την ειδικότητά τους βολές με τα πολυβόλα και πυροβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μηχανοδήγησης και σε ασκήσεις τακτικών κινήσεων των τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως επίσης και στην παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική βολή αρμάτων με την συμμετοχή πληρωμάτων της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω βολή συμμετείχαν και πληρώματα Εφέδρων στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Έτους Εφεδρείας και Εθνοφυλακής.

Τους Διοικητές της Μονάδας και Υπομονάδας που διακρίθηκαν μαζί με τα πρωτεύσαντα πληρώματα βράβευσαν ο Αρχηγός και ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Διοικητές Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων, οι οποίοι παρέστησαν στην τελετή.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός συνεχάρη τους οπλίτες που παρέλαβαν τον μαύρο μπερέ για την επιτυχή ολοκλήρωση της κοπιαστικής τους εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υπερηφάνεια που πρέπει να νιώθουν όλοι όσοι φέρουν τον μαύρο μπερέ. Επιπλέον, υπογράμμισε τα οφέλη που αποκόμισε η Εθνική Φρουρά από την υιοθέτηση του θεσμού των ΣΥΟΠ αναφορικά με την διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας. Τέλος, τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο της πορείας εκσυγχρονισμού και ανανέωσης παραμέρισε τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, δημιουργώντας μία νέα προοπτική και δυναμική για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Τελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου ΜπερέΤελετή Απονομής Μαύρου Μπερέ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.