Τελετή απονομής Πράσινου Μπερέ στο Στρατόπεδο “Στέλιου Μαυρομμάτη” (φωτ)

Η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νεοσύλλεκτους καταδρομείς της 2018 ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ», στις 27 Νοεμβρίου 2018.

Τα νέα μέλη των Καταδρομών  της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον επίμονο και επίπονο κύκλο εκπαιδεύσεως, διάρκειας έξι εβδομάδων, προτού κριθούν ικανοί να φέρουν τον τιμημένο πράσινο μπερέ.

Κατά τη διάρκεια του ανωτέρω κύκλου εκπαιδεύτηκαν στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες Καταδρομών, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν εκπαιδεύσεις σε αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και επιχειρησιακών διαδικασιών των καταδρομών.

Στο πλαίσιο της τελετής έλαβε χώρα επίδοση τιμητικών διπλωμάτων στους έφεδρους καταδρομείς της κλάσεως 1990, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την υπηρέτησή τους στις τάξεις της Εφεδρείας και θα ενταχθούν στην Εθνοφυλακή.

Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν, με τη συμμετοχή των νέων καταδρομέων, επιδείξεις σε αντικείμενα ασκήσεων ακριβείας και ασκήσεων βελτίωσης της σωματικής κατάστασης, καθώς επίσης τακτικές κινήσεις περιπόλου και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίδειξη αναρρίχησης και καταρρίχησης στον ειδικό για το σκοπό αυτό πύργο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, οι διοικητικά προϊστάμενοι των νεοκαταταχθέντων στις Δυνάμεις Καταδρομών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των τιμηθέντων νεοσυλλέκτων και εφέδρων καταδρομέων.

«Cambrian Patrol»

Ιδιαίτερη στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής αποτέλεσε η βράβευση των διακριθέντων στη διαγωνιστική, διεθνή άσκηση περιπόλων αναγνωρίσεως «Cambrian Patrol 2018», στην οποία η αντιπροσωπευτική ομάδας της Εθνικής Φρουράς, που συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο, μεταξύ 28 διεθνών αποστολών.

Η άσκηση «Cambrian Patrol», η οποία ξεκίνησε το 1959, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, περιλαμβάνοντας διαδρομή 65km η οποία πρέπει να διανυθεί σε λιγότερο από 48h. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υλοποιούνται πλήθος στρατιωτικών σεναρίων, που γίνονται στα Κάμβρια Όρη.

Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τα νέα μέλη των καταδρομών για την επιτυχή ολοκλήρωση της κοπιαστικής τους εκπαίδευσης. Εν συνεχεία τους κάλεσε να φέρουν με υπερηφάνεια και τιμή τον τιμημένο πράσινο μπερέ, σύμβολο θάρρους και ανδρείας, όντας έτοιμοι να ανταποκριθούν στην λαμπρή παράδοση και ιστορία των Καταδρομών, μιας ιστορίας γραμμένης στα πεδία των μαχών για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας.

Συνεχάρη τα μέλη των καταδρομών που συμμετείχαν στην άσκηση «Cambrian Patrol 2018» εξαίροντας την από άποψη σημειολογίας και ουσίας διάκριση που απέσπασαν. Αναφέρθηκε στον ολοένα και υψηλότερα τεθέντα πήχη που τοποθετούν οι καταδρομείς παραμένοντας έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση εναντίον του δικαίου της Πατρίδας.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους έφεδρους καταδρομείς της κλάσεως 1990 για τις πολύχρονες υπηρεσίες τους στην Εφεδρεία καλώντας τους, εφόσον το επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο που υιοθέτησε το Υπουργείο Άμυνας με τους θεσμούς του Εθελοντή Έφεδρου και των εθελοντικών παρουσιάσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

 1. Στην φωτογραφια με την Ομαδα ΚΔ διακρινονται μερικες απο τις τελευταιες προσθηκες στην ΔΚΔ , τα τυφεκια Χ-95 330 και 419, το ελαφρυ πολυβολο Negev NG5SF, τα βομβιδοβολα GL40 αλλα και οι ΔΝΟ Minimon.
  Επισης, σε καποιες φωτογραφίες διακρινεται η νεα πολυχρωματικη παραλλαγη της ΕΦ που μαλλον καθυστερει η μαζικη χορηγηση της

   1. Ναι. Τα G3 παραμένουν σε πολύ μικρούς αριθμούς για πολύ ειδικούς ρόλους, ενώ τα τσέχικα βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης

 2. Έψαξα να δω πότε κατετάγησαν οι κληρωτοί καταδρομείς της ΕΦ. Βλέπω ότι η κατάταξη έγινε 29 Ιουνίου-6 Ιουλίου. Και παίρνουν μπερέ τέλη Νοεμβρίου… Δεν ξέρω τι πρόγραμμα εκπαίδευσης ακολούθησαν αυτούς τους 5 σχεδόν μήνες. Υποθέτω ότι ο κύκλος εκπαίδευσης των 6 εβδομάδων που αναφέρεται είναι κάποιο σχολείο καταδρομών.
  Οποιαδήποτε σύγκριση με την τραγωδία που λέγεται εκπαίδευση του ΕΣ προκαλεί θλίψη. Στον ΕΣ η Δ ΕΣΣΟ του 2018 κατατάχθηκε 9-12 Ιουλίου και πήρε μπερέ 31 Αυγούστου.

  1. Η εκπαίδευση έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα με την μείωση της θητείας. Οι Μονάδες των ΚΔ προσπαθούν να αντισταθμίσουν όσο καλύτερα μπορούν τις συνέπειες.
   Οι 6 εβδομάδες είναι το ΤΠΕΝ. Υπάρχουν ακόμα ο κύκλος της βασικής εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.