Τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης του 3ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ) στη 31 ΜΕΕΔ

Τα πτυχία στους απόφοιτους του 3ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ) απένειμε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. (Φωτ: ΓΕΑ)

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης από το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ).

Οι απόφοιτοι. (Φωτ: ΓΕΑ)

Τα πτυχία, στους επίλεκτους Διασώστες Μάχης, επέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρουσία του Αρχηγού τού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά και του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Βρεττού.

Το άγημα απόδοσης τιμών. (Φωτ: ΓΕΑ)

Το σχολείο παρέχει μια ενιαία και εξειδικευμένη εκπαίδευση στους Διασώστες Μάχης, καλύπτοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα που θεωρούνται απαραίτητα εφόδια προκειμένου οι απόφοιτοί του να στελεχώσουν τις επιχειρησιακές Ομάδες Ειδικών Αποστολών (ΟΜΕΑ) της Μοίρας για ανάληψη αποστολών Έρευνας – Διάσωσης και Έρευνας – Διάσωσης Μάχης. Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία σκληρής αρχικής επιλογής και στη συνέχεια αξιολογούνται διαρκώς, σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με αυστηρά κριτήρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι μόνο οι καλύτεροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Σχολείο και θα πάρουν την ειδικότητα του Διασώστη Μάχης.

Η 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης βρίσκεται στην 112 ΠΜ, στην Ελευσίνα. (Φωτ: ΓΕΑ)

Η εκπαίδευση ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2013 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το 25% των συμμετεχόντων.

Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία σκληρής αρχικής επιλογής και στη συνέχεια αξιολογούνται διαρκώς, σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με αυστηρά κριτήρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι μόνο οι καλύτεροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Σχολείο και θα πάρουν την ειδικότητα του Διασώστη Μάχης. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Αποστολή της 31ης ΜΕΕΔ είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμός και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων της, για να εκτελεί Έρευνα & Διάσωση, Έρευνα & Διάσωση Μάχης και Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα υφιστάμενα Επιχειρησιακά Σχέδια, το Αεροπορικό Δόγμα και τις ειδικές εντολές της Ηγεσίας της Π.Α. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Ο Α/ΓΕΕΘΑ απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους του 3ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ). (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Απόφοιτοι του 3ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ). (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία απο το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ). (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

 1. Να ρωτήσω κάτι, πως γίνεται κάποιος στην ΠΑ να γίνει διασώστης μάχης;(Ρωτάω επειδή η ΣΙ,ΣΙΡ βγάζει ιπτάμενα στελέχη, ΣΜΑ/ΣΤΥΑ τεχνικά και η ΣΥΔ διοικητικά.)

  Ευχαριστώ και των προτέρων.
  Αριστοτέλης
  (μαθητής)

  1. Αριστοτέλη,

   Η συμμετοχή στο ΣΒΕΔΜΑ είναι εθελοντική, οι συμμετέχοντες προέρχονται, κυρίως, οι υπαξιωματικοί από τους θεσμούς των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Όμως, συμμετέχουν επίσης και Αξιωματικοί, εθελοντικά πάντα.
   Εύχομαι να σε κάλυψα.

   Καλή συνέχεια σε αυτό που σπουδάζεις

 2. Σας ευχαριστώ, με καλύψατε πλήρως. Εγώ φέτος δίνω Παννελήνιες 1η επιλογή η ΣΣΕ,μετα ΣΜΥ(θέλω να περάσω στα ελικόπτερα ή στις Ειδικές Δυνάμεις…όνειρο ζωής) και 3η Τμήμα Πληροφορικής κ Τηλ.(Κοζάνη) αν δεν τα καταφέρω με τον Στρατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.