Τελετή αποφοίτησης του σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος -Επιφανείας στο ΚΕΑΤ

Το Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος-Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ονομασία “Σχολή Συνεργασίας Αέρος-Στρατού-Ναυτικού”. Στη συνέχεια, λειτούργησε ως ανεξάρτητη Μονάδα εντάχθηκε στο 28ο ΑΤΑΔ με έδρα τη Λάρισα. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος -Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) για το έτος 2013.

Το 1957 ονομάσθηκε σε “Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αέρος-Εδάφους”, (ΕΚΕΑ/Ε). (Φωτ: ΓΕΑ)

Τα πτυχία στους σπουδαστές επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς.

Το 1983 μετονομάσθηκε σε Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος-Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε), και εντάχθηκε στο ΚΕΑΤ. σαν Εντεταγμένη Μοίρα. (Φωτ: ΓΕΑ)
Αποστολή του ΣΕΑ/Ε είναι: Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και των λοιπών Κλάδων των Ε.Δ., σε θέματα επιχειρήσεων αέρος-επιφανείας. (Φωτ: ΓΕΑ)
Αποστολή του ΣΕΑ/Ε είναι: -Η εξοικείωση των στελεχών των Ε.Δ. όσον αφορά στον τρόπο ενεργείας των τριών όπλων για την προαγωγή της μεταξύ τους συνεργασίας στο τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. -Η μελέτη και εισήγηση για αναθεώρηση ή βελτίωση διαδικασιών που προάγουν το κύκλωμα αίτησης, έγκρισης, διάθεσης και εκμετάλλευσης “εν χρόνω” του διατιθέμενου αεροπορικού δυναμικού για αποστολές Αεροπορικής Υποστήριξης.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.