Τελετή Αποφοίτησης 109 νέων Ανθυποπυραγών (φωτ)

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Ιουνίου, η Τελετή Αποφοίτησης των 109 νέων Ανθυποπυραγών της 39ης Εκπαιδευτικής σειράς & της 9ης Εκπαιδευτικής σειράς Πτυχιούχων Α.Ε.Ι στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, οι Βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χαρά Καφαντάρη, &. Ελένη Αυλωνίτου, της Ν.Δ. κ. Άννα Καραμανλή, , των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ραχήλ Μακρή, του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκος Χαλβατζής, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών. κ. Γιάννης Δημαράς, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Π.Ν. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.Σ., του Γ.Ε.Α. και του Λ.Σ., ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι Συντονιστές Επιχειρήσεων Υποστράτηγοι ΠΣ Βασίλειος Φλόκας, Δημήτριος Πιερράκος και Ιωάννης Καρατζιάς, o Δντης Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές και καθηγήτριες της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)

Στην τελετή χοροστάτησαν, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πριν από λίγο με την ευλογία της εκκλησίας, την τιμητική παρουσία της αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, των εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των προσφιλών σας προσώπων, δώσατε τον όρκο, ο οποίος αποτελεί σύμβολο τιμής προς την Πατρίδα και το βαθιά καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού Πυροσβεστικό Σώμα, επισφραγίζει την ολοκλήρωση της φοίτησης σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την έναρξη της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας ως στελεχών του Σώματος.[…] Τα καθήκοντα που σας περιμένουν είναι πολλαπλά και απαιτούν λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός αδιάκοπα μεταβαλλόμενου κόσμου και των αναδυόμενων εκπαιδευτικών αναγκών, αναδιοργανώνεται και εκσυγχρονίζεται με την συνδρομή της Πολιτικής Ηγεσίας, διεκδικώντας παράλληλα αξιοσημείωτο ρόλο μεταξύ των προηγμένων Πυροσβεστικών Ακαδημιών της Ευρώπης».

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)

Σημειώνεται δε ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, η οποία είναι οχτώ εξάμηνα, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία και την ανακριτική. Γενικά, τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικοί του Σώματος.

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)
Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)
Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών. (Π.Σ.)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.