Τελετή διαβεβαίωσης 315 νέων Συμβασιούχων Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς (φωτ)

[dropcap size=small]Η[/dropcap] τελετή διαβεβαίωσης των 315 αρρένων νέων Συμβασιούχων Οπλιτών, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο ΚΕΝ Λεμεσού την 20 Οκτωβρίου 2017.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ Αντγος Μαρκίδης Αντρέας, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Υδκτης της 3ης ΤΑΞΥΠ, αντιπροσωπείες στελεχών, λοιποί προσκεκλημένοι καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των Συμβασιούχων Οπλιτών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ στην ημερήσια διαταγή του καλωσόρισε στην Εθνική Φρουρά τους νέους ΣΥΟΠ, προτρέποντάς τους να αισθάνονται περήφανοι που αποτελούν πλέον μέλη της Στρατιωτικής οικογένειας και ειδικότερα τμήμα ενός θεσμού που σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε ως απόλυτα επιτυχής.

Τόνισε δε, ότι το έργο που θα αναλάβουν είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα, αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή.

Ολοκληρώνοντας την Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός κάλεσε τους γονείς και συγγενείς των Συμβασιούχων Οπλιτών να είναι περήφανοι για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθόσον αυτά έχουν ενταχθεί σε ένα θεσμό που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Πολιτείας, την συμπαράσταση της Εκκλησίας αλλά κυρίως την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την στήριξη των Kύπριων πολιτών.

Ημερήσια Διαταγή κ. Α/ΓΕΕΦ

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι η σημερινή τελετή διαβεβαίωσης των νέων συμβασιούχων οπλιτών σφραγίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιτυχία μιας μεγάλης ιστορικής μεταρρύθμισης, που παράγει ήδη αποτελέσματα και αναβαθμίζει σημαντικότατα το αξιόμαχο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ε.Φ..

Η σημερινή τελετή, συνέχισε ο κ. Υπουργός, έρχεται να επιβεβαιώσει και να αποδείξει ότι η μεταρρύθμιση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Ε.Φ., δεν είναι λόγια και διακηρύξεις. Είναι πλέον πραγματικότητα.

Διαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων Οπλιτών

Οικοδομούμε, υπογράμμισε ο κ. Φωκαΐδης με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα, τη νέα Ε.Φ., που αλλάζει διαρκώς και μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο, αξιόμαχο στρατό. Με μια νέα Δομή Δυνάμεων, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ένα μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα 15ετίας που για πρώτη φορά συντεταγμένα και με βάση τα χρονοδιαγράμματα υλοποιείται. Με την πλήρη και απόλυτα επιτυχή ενσωμάτωση των επαγγελματιών οπλιτών, από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του νέου θεσμού, που επέτρεψε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

Αυτό, ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης, συνιστά ευεργέτημα για τους νέους και τις οικογένειές τους αλλά και που οδήγησε την ίδια ώρα στη δραστική μείωση της φυγοστρατίας με αποτέλεσμα η Εθνική Φρουρά να έχει σήμερα, όχι μόνο ποιοτικά αναβαθμιστεί, αλλά και αριθμητικά. Σήμερα, παρά τις Κασσάνδρες που στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της μεταρρύθμισης, η Εθνική Φρουρά έχει μεγαλύτερη αριθμητική δύναμη απ’ ότι είχε πριν την μεταρρύθμιση.

Διαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων Οπλιτών

Πέραν όμως της αριθμητικής ενίσχυσης, συνέχισε ο κ. Υπουργός, ο νέος θεσμός των ΣΥΟΠ, αναβαθμίζει κατά τρόπο ουσιαστικό και ποιοτικά την Ε.Φ..

Απευθυνόμενος στους νέους Συμβασιούχος Οπλίτες ο κ Υπουργός είπε «επιλέξατε ένα δρόμο δύσκολο και απαιτητικό. Η στρατιωτική ζωή, το να κάνεις επάγγελμα το στρατό, δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι. Απαιτεί σωματικές και ψυχικές αντοχές. Πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, προσήλωση στην αποστολή, ομαδικό πνεύμα, προπαντός, υποταγή του εγώ στο εμείς, στο κοινό καλό, στο εθνικό συμφέρον». Γι’ αυτό, συνέχισε και παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι από όσους επέλεξαν να υπηρετήσουν ως ΣΥΟΠ, το ποσοστό αποχώρησης είναι πολύ μικρό (3% στη δική σας σειρά), εντούτοις, θα ήταν πράγματι ανησυχητικό αν δεν αποχωρούσε κανένας. Θα σήμαινε ότι όποιος δηλώνει επιθυμία να υπηρετήσει, θα ήταν και κατάλληλος. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν είναι όλοι που μπορούν. Και αυτή ακριβώς είναι η προστιθέμενη αξία του επαγγελματικού στρατού. Να παίρνουν τις θέσεις, όχι μόνο αυτοί που θέλουν αλλά αυτοί που μπορούν.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία της Ε.Φ. επενδύει στους Συμβασιούχους Οπλίτες, στη συνεχή τους εκπαίδευση και στην απόκτηση συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι με γνώμονα πάντα το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων, με ανθρωπιά και ευαισθησία στα προβλήματα και σε όσους το έχουν ανάγκη, με αυστηρότητα και αδιαπραγμάτευτη εμμονή στη τήρηση της αξιοκρατίας και της ισονομίας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη νέα Εθνική Φρουρά, που αλλάζει διαρκώς, που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περηφάνια.

Κλείνοντας ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη Διοικητή του ΚΕΝ, όλους του εκπαιδευτές, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που με υποδειγματικό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης καθοδήγησαν τους νέους Συμβασιούχους Οπλίτες να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο της εκπαίδευσής τους, έτσι ώστε σήμερα να είστε πανέτοιμοι να φέρουν σε πέρας την αποστολή που αναλαμβάνουν.

Διαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων ΟπλιτώνΔιαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων ΟπλιτώνΔιαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων ΟπλιτώνΔιαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων ΟπλιτώνΔιαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων ΟπλιτώνΔιαβεβαίωση Νέων Συμβασιούχων Οπλιτών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.