Τελετή διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦ

Οι τελετές διαβεβαίωσης του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγων Ηλία Λεοντάρη και Κώστα Χρυσηλίου, πραγματοποιήθηκαν ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 07 Μαρτίου 2018.

Στις τελετές παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, ο Επίτροπος της Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου, ο απερχόμενος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ανδρέας Μαρκίδης καθώς και λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και συγγενείς των δύο Αντιστρατήγων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ότι η απόφαση για την τοποθέτηση στις καίριες αυτές θέσεις των δύο Αντιστράτηγων στηρίχθηκε στην αναγνώριση της εργατικότητας, του επαγγελματισμού και της εν γένει αφοσίωσης τους στα στρατιωτικά τους καθήκοντα κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας τους. Υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, βρίσκονται σε μία περίοδο μετασχηματισμού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που η στρατιωτική σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία από κοινού διατύπωσαν και εφαρμόζουν. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς με τη μείωση της θητείας, η οποία οδήγησε στην αισθητή μείωση της φυγοστρατίας και την πρόσληψη των συμβασιούχων οπλιτών που αναβάθμισε την ποιότητα του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και ενίσχυσε το αξιόμαχο της. Σημείωσε ότι σήμερα υλοποιείται ένα σχέδιο που διαμορφώνει μία νέα δομή δυνάμεων κατά τα σύγχρονα πρότυπα, προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες και προκλήσεις. Τέλος, αναφερόμενος στις προκλήσεις που παρουσιάζονται καθώς και τη νέα γεωστρατηγική που φαίνεται να διαμορφώνεται στην περιοχή τα οποία σε συνδυασμό με την παραμονή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, καθόρισε ότι πρώτιστο καθήκον της Εθνικής Φρουράς παραμένει το να διασφαλίσει με την αποτρεπτική της ισχύ και στον επιτρεπόμενο βαθμό την ειρήνη και την ασφάλεια στους πολίτες του Κράτους.

 Τελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦ

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στη αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη στήριξη που παρείχε, σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις τον Υπουργό Άμυνας και την συνδρομή του απερχόμενου Υπαρχηγού της ΕΦ, στο μέχρι σήμερα επιτελεσθέν έργο αναβάθμισης της ΕΦ. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον κ Πρόεδρο και στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση της ΕΦ και την ανάδειξή της σε ισχυρό πυλώνα Εθνικής Ισχύος με σκοπό την συνδρομή στην Πολιτεία για την υλοποίηση των στόχων της αλλά και την ικανοποίηση των προσδοκιών του Κυπριακού Λαού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Αρχηγός πραγματοποίησε στο ΓΕΕΦ την παρουσίαση του νέου Υπαρχηγού στο σύνολο της Ιεραρχίας της ΕΦ καθώς και τους Διοικητές και επιτελείς των Διευθύνσεων, Διοικήσεων και Σχηματισμών αυτής.

Ο νέος Υπαρχηγός κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε στη διάρκεια της παρουσίασής του, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπαρχηγό για το έργο που επιτέλεσε, ενώ υπογράμμισε ότι έχει απόλυτη επίγνωση της τιμής αλλά και της ευθύνης την οποία επωμίζεται με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Βεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις ενεργώντας σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης και έχοντας πάντα ως φάρο την διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΦ προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία.

Τελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦΤελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦΤελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦΤελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦΤελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦΤελετή Διαπίστευσης Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΓΕΕΦ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.