Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Γ. Παυλόπουλου ΠΝ, η τελετή παράδοσης-παραλαβής Διοικητή Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως.

Καθήκοντα Διοικητή παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Δημήτριο Δημητρίου ΠΝ ο Πλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης ΠΝ.

Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως

Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως

Η Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως είναι μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Συστάθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2013 με υπουργική απόφαση με ταυτόχρονη κατάργηση της Διοίκησης Κανονιοφόρων που είχε συσταθεί στις 11 Ιουνίου 2002 με απόφαση ΑΝΣ και η ενεργοποίηση της έγινε την 1η Νοεμβρίου 2002.

Στεγάζεται στον πρώτο όροφο του παλαιού κτιρίου της ΔΔ/ΝΣ (ΝΣ/ΔΟΥ).

Η Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως με τα πλοία της έχει συνεχή παρουσία στις Ελληνικές θάλασσες, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί.

Της Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως προΐσταται Μάχιμος Αξιωματικός βαθμού Πλοιάρχου.

Αποστολή

Να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου Στόλου για την οργάνωση, διοίκηση, επιχειρησιακή εκπαίδευση, παρακολούθηση της συντηρήσεως και γενικά την ετοιμότητα και προετοιμασία των πλοίων και των υπηρεσιών του, με σκοπό την συμβολή στην εκπλήρωση της αποστολής ή των έργων που ανατέθηκαν στον Αρχηγό Στόλου.

Έργα

Τα έργα που αναλαμβάνονται από τη ΔΠΕ προκειμένου να επιτευχθεί η ανωτέρω αποστολή και τα οποία απορρέουν από αυτή είναι:

α. Ναυτική παρουσία στο Αιγαίο και όπου αλλού απαιτηθεί.
β. Συμμετοχή σε διασυμμαχικές ασκήσεις / επιχειρήσεις ΝΑΤΟ / αποστολές στα πλαίσια επιβολής αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και διατήρησης της ειρήνης.
γ. Διατήρηση και επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και ετοιμότητας
δ. Εκπόνηση τεχνικών / τακτικών οδηγιών.

Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: