Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, παρέστη στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας του βοηθητικού πλοίου βάσης του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΒ ΑΜΜΩΝΙΑΣ», στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Σπανόπουλος GROUP) στο Πέραμα. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«H σημερινή ημέρα μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση διότι παραλαμβάνεται από το Πολεμικό Ναυτικό ένα βοηθητικό πλοίο, οι δυνατότητες του οποίου τίθενται άμεσα στη διάθεση όλου του προσωπικού του, με ιδιαίτερη στόχευση στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των Ναυτικών υπηρεσιών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Σήμερα δεν προσήλθαμε όλοι εδώ για να ευλογήσουμε τα γένια μας, όπως λέει καλύτερα και ο θυμόσοφος λαός μας, αλλά για να αναδείξουμε ίσως με τον καλύτερο τρόπο, πώς μπορούν οι συνεργασίες ανθρώπων με σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα, να καταλήξουν σε αποτελέσματα. Αποτελέσματα που διαχρονικά φέρνει το Πολεμικό Ναυτικό.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω για μία ακόμα φορά ότι ο παράγων άνθρωπος αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις προσπάθειες του Υπουργείου για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό κινούμενο με βήματα μεθοδικά και σχεδιασμένα, κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να παραλαμβάνει , εντός χρονοδιαγράμματος, το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων πλοίων, το Βοηθητικό πλοίο Βάσης ΑΜΜΩΝΙΑΣ.

Το βοηθητικό πλοίο που παραλαμβάνεται σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χώρα μας για ανάπτυξη, μέσα από τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα.

Τέτοιου είδους συνέργειες, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα βγάλουν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία από την ύφεση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε πολλά επίπεδα. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό , έχουμε τις υποδομές, έχουμε την τεχνογνωσία και πάνω απ’ όλα έχουμε την πολιτική βούληση να ενισχύσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτή είναι και η βάση της αισιοδοξίας μας ότι θα τα καταφέρουμε.

HELLAS_ΒΒ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επαναλάβω τα λόγια που είπα πριν ένα μήνα στα εγκαίνια του προσομοιωτή Έλεγχου βλαβών στο Σκαραμαγκά:

Οι καιροί είναι δύσκολοι , στα δύσκολα οι άξιοι φαίνονται.

Ή καλύτερα …o καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Θέλω λοιπόν να ευχηθώ το νέο πλοίο να είναι καλοτάξιδο και καλότυχο και να βοηθήσει άμεσα στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση θα βρίσκονται πάντα αρωγός τέτοιων ενεργειών, ώστε να μπορούμε όλοι μας να αισθανόμαστε υπερήφανοι και σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας μας».

Όπως σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ, το γεγονός ότι τα νέα ΒΒ είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελληνικό δημιούργημα δείχνει, όπως και στην περίπτωση των ΤΠΚ και των Υποβρυχίων που παρελήφθησαν το 2016, ότι η χώρα έχει παραγωγικές δυνατότητες με ευρύτατο πεδίο εφαρμογής. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι μέχρι τούδε η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησε 150 εργαζομένους για σημαντικό αριθμό εργατοωρών.

Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του ΠΝ στα πλοία και υπηρεσίες του μεγαλύτερου Ναυστάθμου του ΠΝ, προς και από την Σαλαμίνα. Εκεί δηλαδή που ελλιμενίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πλοίων του Στόλου και εδρεύει ο κορμός της τεχνικής υποστήριξης.

Το νέο ΒΒ που έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, με δύο κυρίες μηχανές και έλικες και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό. Τα τέσσερα αυτά πλοία θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα υφιστάμενα, αναβαθμίζοντας έτσι ποιοτικά την καθημερινότητα του προσωπικού που απαιτείται να μεταβαίνει στην Σαλαμίνα, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης προς και από την υπηρεσία και μεγεθύνοντας έτσι το παραγωγικό μέρος του ωραρίου.

HELLAS_ΒΒ ΑΜΜΩΝΙΑΣ_1

5 Σχόλια

 1. Kostas

  ολη η ηγεσια μαζευτηκε για ενα… καικι. Οταν σε αλλες εποχες μαζευοταν για φρεγατες και αντιτορπιλικα.

  Σημεια των καιρων και της παρακμης θα ελεγε καποιος

  Απάντηση
 2. Famas

  Τώρα να δω του Ντουρκους πως θα απαντήσουν στα νέα μας αποκτήματα. Φήμες λένε οτι ο Σουλτάνος επεσε και εβγαζε αφρους απο το στόμα οταν εμαθε τα νεα… τοσα χρόνια τραβιουνται αυτοι για μια TF2000 και μεις τους πεταξαμε τετραδα απο το πουθενα λεμε. Απο εκει και πέρα, τι να πει κανεις…. το υποστεγο για 2 ελικοπτερα S70, το Aegis, την σχεδίαση μειωμένου ιχνούς, τo naval drone… δώσαμε ρέστα και το κυριοτερο, δε πηρε κανεις χαμπάρι οτι τα χτίζαμε τοσο καιρο. Ετσι γινονται οι αιφνιδιασμοι κύριοι.

  Απάντηση
 3. Aegeon

  Στην ανάγκη σαν νέοι Καναρηδες τα κάνουμε τηλεκατευθυνόμενα μπουρλοτιερικα,μιας και στο μέλλον μας βλέπω να μένουμε με 4 Μεκο και τις S.vita .

  Απάντηση
 4. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Την ίδια στιγμή έγινε η καθέλκηση του Γλυκοφιλούσα 5 ένα πολύ καλό σχέδιο!

  Το «Γλυκοφιλούσα 5» είναι αμφίπλωρο οχηματαγωγό, ανοικτού τύπου, κατασκευασμένο από την αρχή ως το τέλος στο ναυπηγείο του Ομίλου Θεοδωρόπουλου, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, αποκλειστικά από Έλληνες τεχνίτες, σε σχέδια που εκπόνησε ελληνικό ναυπηγικό γραφείο.

  Με στρεφόμενους έλικες παρακαλώ το πλοίο στρίβει πολύ γρήγορα και κάνει αξιόλογους ελιγμούς!

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: