Τελική φάση άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015 στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος», στα Λάβαρα Έβρου (φωτ&βίντεο)

“Τα σύνορα μας είναι ασφαλή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης “Παρμενίων”, στον Έβρο, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και είπε ότι είναι “απόλυτα ικανοποιημένος” και “εντυπωσιασμένος από την ετοιμότητα του συνόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων”. Στιγμιότυπο από την άσκηση “Παρμενίων 2015”. (ΓΕΕΘΑ)

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας παρακολούθησαν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2015» που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή Λάβαρα Έβρου.

Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός πήρε δύο τζάκετ με το όνομά του. Ένα από την αεροπορία και ένα από τον στρατό ξηράς.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξήχθη η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2015».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ακρίβεια της αποστολής τους.

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο» επανέλαβε, αλλά υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα.

Κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» κατέληξε.

“Εντυπωσιάστηκα καθότι πρώτη φορά είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσω τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Ο όγκος και η ακρίβεια των πυρών, ο ρεαλισμός στη διεξαγωγή της άσκησης, αλλά και η ασφάλεια, ο συντονισμός των τμημάτων που έλαβαν μέρος, δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε άλλωστε εσείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο -θα έλεγε κανείς- ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης” είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Η κατάσταση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά στη Συρία, νοτιοδυτικά στη Λιβύη, είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας, του οποίου είμαστε στη μέση. Διευρύνουν αυτές οι εντάσεις τον κύκλο και την υφή σύνθετων προκλήσεων που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε”.Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων και σημείωσε: “Η προσφυγική κρίση, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη ως σύνολο και για όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που λόγω γεωγραφίας και εγγύτητας με τις εμπόλεμες περιοχές, η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα από άλλες χώρες. Χιλιάδες οικογένειες παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Και ζητάμε και από τους γείτονές μας να πράξουν το ίδιο. Το προσφυγικό ζήτημα, ο πόνος και η δυστυχία των ανθρώπων δεν μπορούν να αποτελούν εργαλεία για την προώθηση ιδιοτελών εθνικών συμφερόντων για καμία χώρα”.Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν στον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της εθνικής άμυνας και επισήμανε: “Όπως καλά γνωρίζετε κάθε βλήμα, κάθε σφαίρα, κάθε σταγόνα καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε σήμερα σε αυτή εδώ την άσκηση, έχει πληρωθεί με θυσίες από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καταβάλλουν αυτό το κόστος αγόγγυστα διότι γνωρίζουν, διότι έχουν εμπιστοσύνη σε εσάς. Ο χώρος της εθνικής άμυνας, ειδικά τα εξοπλιστικά, αποτέλεσαν δυστυχώς στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πολύτιμων πόρων. Παράλληλα, χάθηκαν ευκαιρίες για την καλύτερη θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως όλα αυτά σήμερα αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της εθνικής άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών σας, μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία”.Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"

Απευθυνόμενος στα μέλη, στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα μισθολογικά, βαθμολογικά και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν και υπογράμμισε: “Έχω και εγώ και ο υπουργός- απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας.
Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις”.Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"

“Θα επιστρέψω σήμερα στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος, ως πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και υπερήφανος ως Έλληνας, για τη δουλειά που κάνετε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας παρ’ όλες τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Αθόρυβα, χωρίς κομπασμούς, χωρίς υπερβολές, με καλή οργάνωση, με επαγγελματισμό και συναίσθηση της αποστολής σας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίνεστε άριστα στην αποστολή που σας έχει αναθέσει η Πολιτεία. Λένε κάποιοι ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα -χαριτολογώντας πολλές φορές- ότι βρισκόμαστε στην πινέζα του χάρτη. Είναι όμως ξέρετε αυτή η πινέζα που κρατάει τον χάρτη στη θέση του. Αν δεν υπήρχε, δεν θα ήταν ο χάρτης ποτέ στη θέση του. Οι σύγχρονες Θερμοπύλες που φυλάττε, μια περιοχή που έχει τη στήριξή μας ολόπλευρα, και εσείς εδώ με την παρουσία σας διασφαλίζετε ότι ο χάρτης θα μείνει πάντα σταθερός, η πατρίδα μας ακέραια και προφυλαγμένη από κάθε κίνδυνο”.

Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"Άσκηση ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015"

Πηγή: e-evros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

28 Απαντήσεις

 1. Το διχτυωτο καλσόν σε συνδυασμό με τον Αι Γιώργη, εχει δώσει πόνο λεμε 😀
  Κατα τα άλλα η εμφάνιση του στρατεύματος κάθε φορά πέφτει σε νέα χαμηλά. Υποτιθεται πως σε μέσες ακρες υπάρχει ο προβλεπόμενος εξοπλισμός/στολή… αντ αυτου, η εικόνα ειναι οτι του φανεί του Λολοστεφανή. Βεβαια σε εναν ασχετο παρατηρητη, θα δημιουργηθεί η εντύπωση πως εμεις φοράμε Oakley, επιγονατίδες και δεν ξέρω γω τι αλλο αν και αυτά αφορούν οχι το στράτευμα αλλα 5-10 ΕΠΟΠ και λοιπα στελέχη.

  Ο εξοπλισμός του πεζικάριου ειναι ποιο παραμελημενος απο ποτε…

  1. α.Τα γυαλια ειναι oakley kai eagle αντιθραυσματικα και υπαρχουν σε σημαντικους αρυθμους β.η εμφανιση θα βελτιωθει με τα νεα αρβυλα και στολες γ.γινονται προσπαθειες να καλυφθει το δυνατων μεγαλυτερος αριθμος και ξεκινησαμε με 2 ταγματα δ.αν ησασταν ενημερωμενοι που δεν ειστε θα ειχατε παρατηρηση την σημαντικη αυξηση πυρος που παρεχουν τα 2 minimi που αντικατεστησαν το ΗΚ-11 και το G-3 με steiner ακροβολιστου. Ο Ελληνικος στρατος ειναι απο τους καλυτερους στην συμμαχια κυριοι και σε ποιοτητα και σε δυναμη πυρος….

 2. ενας απολεμος Στρατος με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου και οχι στρατιωτη ειναι λογικο να ειναι ερασιτεχνης και να τσιμπολογα απο δω και εκει , να πουλα εφε και παπατζα για να παρουσιασει το παραμυθι του “συγχρονου” … ενας εφετζης υπουργος και ενας πανασχετος πρωθυπουργος που δειχνει καθαρα οτι κανει αγγαρεια ειναι δικαιολογημενοι αφου τους απασχολουν οι φωτο και οι εντυπωσεις , η στρατιωτικη ηγεσια ομως ειναι αδικαιολογητη για την αδιαφορια και τον ξεπεσμο στα σοου και το παπατζηλικι …. δυστηχως οι εικονες για τον ασχετο ειναι ενδεχομενως εντυπωσιακες και πειστικες οχι ομως για οσους ενδιαφερονται … ζησαμε και φετος τον μυθο μας

  1. ”ενας απολεμος Στρατος με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου και οχι στρατιωτη ειναι λογικο να ειναι ερασιτεχνης και να τσιμπολογα απο δω και εκει , να πουλα εφε και παπατζα για να παρουσιασει το παραμυθι του «συγχρονου» ” κυριε θοδωρη σας συναδελφος τον παιδιων σας παρακαλω να πατε να σας κυταξει κανενας γιατρος

 3. Τα “έχω πάρει κρανίο”. Τόσες δοκιμές με τα Rollers και κανένας φωτογράφος δεν τα αποθανάτισε… Τζάμπα, λοιπόν οι δοκιμές και τα ωραία “μπουμ” που έκαναν εντός του Ναρκοπεδίου…

   1. Τσιμ, τα fagot δεν εχουν καπακια που απομονωνουν τον πυραυλο ή εχουν εσωτερικα? Αν οχι θα μπορουσαν να τους φορανε απέξω τα πολυγωνικα των Μιλαν για να ασφαλιζονται καλυτερα στις οπισθιες υποδοχες – βληματοφορεις.

    1. Μπροστα υπαρχει καπακι,αλλα ειναι μικρο(ισο σε μεγεθος με την διαμετρο του σωληνα)πισω ειναι οπως το βλεπεις(το οποιο μπορει να μην ειναι το πισω μερος του πυραυλου αλλα ειδικη κατασκευη για την απομακρυνση των αεριων)

     http://www.militaryimages.net/photopost/missile-systems/p9906-at4-spigot-atgm.html

     Να υποθεσω οτι σε συνθηκες μαχης, τα G240 θα ελκουν και τρειλερ με εφεδρικους πυραυλους ,γιατι 4 μονο πυραυλοι για αποθεμα δεν λεει.
     Κατι αλλο,ειδες τα οχηματα σειρας G στην παρελαση του τρισμεγιστου.

     1. Ναι, θα ελκουν, αν κρινω απο τα μιλαν:
      https://www.flickr.com/photos/[email protected]/22088504411/
      Τα ΝΚ G240 νομιζα οτι ειναι αντιγραφα , αλλα τελικα ειναι γνησια μερσεντες. Το γραφει στη ζαντα:
      http://kristenelsby.com/
      Ειδες το νεο τζιπ των Αυστραλων? Μιλαμε για ΤΟ μοντελο! http://resources3.news.com.au/images/2012/11/20/1226520/474583-jeep-australia.jpg

     2. Αληθεια,αυτα τα τρειλερ ειναι Ελληνικης κατασκευης,βλεπω οτι τοποθετησαν ιδια ζαντολαστιχα(περιπου) με το τζιπακι ωστε να μπορει να υπαρχει εναλλαγη,και οχι σαν τα τρειλερ που ελκουν τα Steyr, και αλλα λαστιχα εχει το φορτηγο και αλλα το τρειλερ.Απο τις φωτο βλεπω οτι τα G240 εχουν καρε με 5 βιδες στην ζαντα,αλλα δεν μπορω τι διακρινω τι εχει το τρειλερ(καθολου παραξενο να εχει 4 βιδες) και να μην ειναι εναλλαξιμες τελικα οι ζαντες.

     3. Μα κανενα σχολιο εκ του Αχεροντος….Θα ανεβασε πιεση πανω απο 25 με το αυστραλεζικο και τα Α/Τ κοριτσια και δε μιλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.