Τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2013» στο Πεδίο Βολών– Ασκήσεων «Ψηλού Στάλλου» στο Νομό Έβρου (φωτ.)

Επιθετικό ελικόπτερο Apache ίπταται μπροστά απο το παρατηρητήριο της ασκήσεως όπου παρευρίσκονταν οι επίσημοι. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2013», που διεξήχθη στο Πεδίο Βολών– Ασκήσεων «Ψηλού Στάλλου» στο Νομό Έβρου.

Προσγείωση αλεξιπτωτιστών. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Ο κ. Αβραμόπουλος παρακολούθησε το αναπτυγμένο σχέδιο της άσκησης στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος

Βολή πυραύλου Hellfire από επιθετικό ελικόπτερο Apache. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2013» διεξάγεται από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

Πληρώματα στοιχείων αυτοκινούμενων πυροβόλων M-109A3 και PzH 2000 τάσσονται μπροστά από τα οχήματα. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, βάσει των υφιστάμενων σχεδίων, καθώς και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού με φορείς του πολιτικού τομέα και πιο συγκεκριμένα: το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

To Πεδίο Βολών – Ασκήσεων «Ψηλός Στάλλος». (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Στην άσκηση συμμετείχαν και μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ΠΑ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Μαχητικό F-16 εκτοξεύει θερμοβολίδες/παραπλανητικές φωτοβολίδες. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Η ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Σκοπός της ασκήσεως είναι: α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Στην άσκηση συμμετείχαν και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Βολή αντιαρματικού MILAN επί ειδικά τροποποιημένου οχήματος GD 240. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Μπαράζ πυροβολικού. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Ήρθαν και τ’αρματα, Leopard A4 πραγματοποιεί βολή. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Άρματα μάχης Leopard 2 A4 κινούμενα σε σχηματισμό κλιμακηδόν δεξιά. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Ανάπτυξη αρματογέφυρας από άρμα M-60. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Στη φωτογραφία ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της άσκησης. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.