Φωτογραφία από την επίσκεψη της Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ) κατά την οποία συνοδευότανε από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο. (Φωτ: ΓΕΣ)

Η μερική κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών και των προμηθειών σε μη φαρμακευτικό υλικό για το σύνολο των στρατιωτικών νοσοκομείων απο την 441 ΑΒΥΥ εκτιμάται ότι θα μειώσει τη σχετική δαπάνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μία σημαντική πρωτοβουλία για την μείωση του κόστος των φαρμακευτικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Πιο συγκεκριμένα τη μετατροπή της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), σε διακλαδικό εργοστάσιο με τροποποίηση του οργανογράμματός της και του κανονισμού λειτουργίας της, προκειμένου να εφοδιάζει με τα προϊόντα της και να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων ζήτησε από το ΓΕΣ η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Επιπλέον η αναπληρωτής υπουργός ζήτησε να γίνεται χρήση προϊόντων της 441 ΑΒΥΥ που ανήκουν στην κατηγορία του μη φαρμακευτικού υλικού (γάζες, ταλκ κ.λ.π.) από το στρατιωτικό προσωπικό και να διατίθενται από τα στρατιωτικά πρατήρια.

Η Φώφη Γεννηματά είχε επισκεφτεί της 441 ΑΒΥΥ τον περασμένο Σεπτέμβριο συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και είχε διαπιστώσει από κοντά τις δυνατότητες της υπηρεσίας για την παράγωγη υγειονομικού υλικού και φαρμάκων που καλύπτουν σημαντικό κομμάτι των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα μειώσει σημαντικό το κόστος των φαρμακευτικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνοντας έτσι τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν συνολικά 15 στρατιωτικά νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

epikaira.gr

Σχετικό:

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: