Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) συμμετείχε στο συνέδριο και έκθεση “Innovative Energy Solutions for Military Applications” (IESMA 2018) που πραγματοποιήθηκε 14 – 16 Νοεμβρίου 2018 στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το ΝΑΤΟ Energy Security Centre of Excellence (ENSEC COE), συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή κυβερνητικών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ και της βιομηχανίας και παρουσιάζονται καινοτόμα ενεργειακά συστήματα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τον εκθεσιακό χώρο της IDE επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Λιθουανίας κ. Umbrasas, η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Λιθουανία κα Δικοπούλου και ο Διευθυντής του ΝΑΤΟ ENSEC COE Συνταγματάρχης κ. Petkevičius.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η IDE παρουσίασε τα Υβριδικά Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPS) και πιο συγκεκριμένα τη σειρά υβριδικών γεννητριών HG που προορίζονται για ανάπτυξη σε κινητές τακτικές δυνάμεις.

Η IDE παρουσίασε στον εκθεσιακό της χώρο την προηγμένη 3-φασική Υβριδική Γεννήτρια HGT20K, ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα κατάλληλο για επέκταση της διάρκειας της αποστολής, με αξιοσημείωτη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ενώ παράλληλα μειώνει δραστικά τις απαιτήσεις συντήρησης και προσφέρει διασυνδεσιμότητα για διαφορετικές εφαρμογές.

Το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάστηκε στην IESMA 2018 αμέσως μετά τη χρήση του στο πεδίο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης “Trident Juncture 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία. Η γεννήτρια HGT20K προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της έκθεσης και παρουσιάστηκε σε πολλούς στρατιωτικούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: