Δηλώνει θαυμαστής του Τσίπρα – Γιατί σκοπεύει να του γράψει γράμμα.

Μετανιωμένος για την πράξη του δηλώνει ο Τζεσούρ Σερτ, πρώην δημοσιογράφος της «Χουριέτ», που μαζί με συνεργάτες του είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ίμια το 1996, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πια την ενέργειά του «αστεία» και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει ώστε να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των ανεπιθύμητων στη χώρα μας.

Ο δημοσιογράφος μαζί με έναν συνάδελφό του, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 1996, και έναν εικονολήπτη αποβιβάζονται στα Ίμια και κατεβάζουν την ελληνική σημαία. Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο Σερτ δηλώνει μετανιωμένος χαρακτηρίζοντας «αστεία ανάμνηση» την ενέργειά του. Ο πάλαι ποτέ μάχιμος ρεπόρτερ (έχει εγκαταλείψει πλέον τη δημοσιογραφία) και εθνικός ήρωας στην Τουρκία, αποφεύγει να μιλάει για όσα συνέβησαν τότε, οδηγώντας τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εκείνο το πρωινό τον κάλεσε ο διευθυντής της εφημερίδας, Ερτουγρούλ Οζκόκ προκειμένου να του αναθέσει μια δημοσιογραφική αποστολή που θα τον έκανε διάσημο σε όλη την Τουρκία. Κρατώντας μια μεγάλη τουρκική σημαία, επιβιβάστηκε με έναν δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη στο ελικόπτερο. Ο Σερτ δε πίστευε ότι η προκλητική του ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στις δυο χώρες. «Πραγματικά αισθάνομαι μετανιωμένος για το γεγονός, όπως και ο Οζκόκ. Αισθάνομαι άσχημα και το έχω μετανιώσει», δηλώνει χαρακτηρίζοντας το γεγονός «αστείο».

Τι απέγινε η ελληνική σημαία των Ιμίων

Όπως λέει ο δημοσιογράφος, η σημαία παραδόθηκε από τον ίδιο στον διευθυντή της Χουριέτ, ο οποίος επιχείρησε να την παραδώσει στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, αλλά εκπρόσωποί του αρνήθηκαν να την παραλάβουν. «Αν οι ελληνικές προξενικές αρχές αποδέχονταν τη σημαία θα ήταν σαν να παραδέχονταν πως ηττήθηκαν στα Ίμια. Έτσι δεν τη δέχτηκαν και η σημαία επέστρεψε στα γραφεία της Χουριέτ. Πιστεύω πως ο Οζκόκ έχει στο συρτάρι του τη σημαία. Νομίζω πως θα πρέπει να μου τη παραδώσει».

Ο Σερτ έχει χαρακτηριστεί από τις ελληνικές αρχές ως «persona non grata», με αποτέλεσμα να μη του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. «Πιστεύω πως είναι ανούσιο. Ειλικρινά ελπίζω να λυθεί το θέμα. Έχουν περάσει 21 χρόνια και πρέπει να μου το έχουν συγχωρήσει. Φανταστείτε ότι οι άνθρωποι που μου ζήτησαν να το κάνω, είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, αλλά εγώ δε μπορώ», σημειώνει και ταυτόχρονα ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρέμβει. «Δεν είμαι τρομοκράτης ή κατάσκοπος. Σκοπεύω να γράψω ένα γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να με βοηθήσει. Μου λείπουν πολύ ο ελληνικός λαός, η κουλτούρα, το φαγητό και η μουσική».

Μάλιστα ο Σερτ δηλώνει και θαυμαστής του κ. Τσίπρα. Πιστεύει πως θα βρει τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας: «Πιστεύω πως ο κ. Τσίπρας ακολουθεί σωστή πολιτική και είναι καλός σε αυτό που κάνει. Πραγματικά τον παρακολουθώ με ενδιαφέρον και τον θαυμάζω».

Όπως λέει, έχει φίλους στην Αθήνα και στα νησιά και του αρέσει να ακούει Άννα Βίσση, Χάρις Αλεξίου, Παπαρίζου, Φραγκούλη κ.α.

 

Πηγή: newsbeast.gr

15 Σχόλια

 1. Γ.Σ.

  Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν το χρήσιμο εργαλείο το συστήματος, ένας φανατικός δημοσιογράφος που ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ σημαία γειτονικού κράτους, όπως λέει και ο ίδιος για τη δημοσιότητα, φανταστείτε δηλαδή να του δίναν ένα όπλο και να του λέγαν να σκοτώσει Έλληνα για τη δημοσιότητα.
  Νομίζω οτι κάποιοι δημοσιογράφοι για μερικά εξώφυλλα και κλίκς παραπάνω θα πουλούσαν και την μάνα τους στο διάβολο.
  Πιστεύω αυτά τα άτομα θα έπρεπε να κρύβονται και όχι να βγαίνουν και να μιλούν.
  Στην Τουρκία μπορεί να ειναι εθνικός ήρωας, εδώ ειναι ανεπιθύμητος.

  Απάντηση
 2. ΑΧΕΡΩΝ

  Θα τον δούμε και τούτον καμμιά ώρα να κατεβαίνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να τον υποδέχονται με ανθοδέσμες.
  Και κάτι από άλλο ανέκδοτο,αλλά όχι ακριβώς άσχετο.
  Ελάτε στην θέση μου,έχοντας για τον ΓΑΠ μία γνώμη μεταξύ AIDS και σύφιλλης,και να σας λέει Τουρκος συνάδελφος στα γερμανικά με τουρκική προφορά,ότι «για εμάς,ὁ γιόργκος,εθνικός ήρωας».
  “Bei uns,Yiorgo,Nasyonal Held”.

  Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Δέν νομίζω,δυστυχώς,ότι θα ίσχυε αυτό ἄν το έλεγα.
    Διότι τον Άπο,τον δώσαμε στεγνά,άρα δέν μας κόφτει για την μοίρα του.
    Θυμάμαι μάλιστα εκείνες τις μέρες κάποιους Ἕλληνες,μεταξύ αυτών και θείοι μου,να διατείνονται ότι α«αυτός ήρθε για να μας βάλει σε πόλεμο με την Τουρκία».
    Με την οποία,κατά τα λοιπά,διήγαμε βίον ανθόσπαρτον…

   • Gunslinger32

    Αναλόγως με την οπτική γωνία στο θέμα νομίζω ότι κυκλοφορούν διάφορες απόψεις για αυτή την υπόθεση.

    Σε μια συζήτηση που είχα με Κούρδο γνωστό μου για το θέμα όταν συνέβει αυτό το πολιτικό Stunt με εντολή της κυβέρνησης που με την “ευκαιρία” σκεφτόταν να ξεφορτωθεί και τον άνθρωπο που γνώριζε και γνωρίζει απο πρώτο χέρι τι ακριβώς συνέβει εκείνες τις ημέρες και ώρες του εξήγησα ότι δεν τον δώσαμε αλλά τον δωσανέ που είναι μεγάλη διαφορά.

    Ο Σάββας Καλεντερίδης το έχει εξηγήσει στην
    ιστοσελίδα του και αν κατάλαβα καλά δεν θα συμφωνούσε καθόλου ότι το δώσαμε σαν κράτος αλλά ότι τον έδωσε ο πάγκαλος και η πολιτική κλίκα που κυβερνούσε εκείνη την εποχή, προσπαθόντας ταυτόχρονα να εξουδετερώσει εκείνον που θα μπορούσε να την φέρει σε δύσκολη θέση.

    Η ίδια κλίκα που άφησε τον “αέρα” να πάρει την Ελληνική σημαία στα Ίμια.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    @Πιστολέρο
    Ὡς κράτος θεωρούνται οἱ λειτουργοί του,οἱ αρμόδιοι είτε και αναρμόδιοι που όμως έχουν επιρροή στους διάφορους τομείς κυβερνητικού έργου.
    Διότι δέν είναι το ένα και αδιαίρετο κράτος το πανταχού και εν απαρτία παρόν και δρόν,που ασχολείται με τα επί μέρους.
    Κρίνοντας μάλιστα από την λυσσώδη συνηγορία των τότε ψηφοφόρων του τότε κυβερνώντος κόμματος υπερ αυτού στην προκείμενη περίπτωση,αλλά και την ανοχή ἕως κατανόηση όλων σχεδόν των υπολοίπων «οπαδών»,πλήν ελαχίστων,τότε δέν συνάγεται από κάπου ότι ὁ Άπο θεωρήθηκε ἤ θεωρείται σήμερα από τους Ἕλληνες ὡς «δικός τους» ήρωας.
    Ενώ οἱ Τούρκοι θεώρησαν τον ΓΑΠ δικό τους,και την Ντόρα επίσης.

   • Gunslinger32

    Έχεις δίκιο και συμφωνώ με όσα είπες, στην συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφεις με την δήλωση του συναδέλφου σου νομίζω ότι παρά το γεγονός που για τους γείτονες φαίνεται να ισχύει
    η τουλάχιστον για ένα μέρος του πληθυσμού, θα ήταν η απάντηση που θα του δημιουργούσε αυτό
    που ένιωθες εσύ για αυτό που είπε για τους ΓΑΠ, Ντόρα.

    Ένα πράγμα που θα τον έτσουζε σίγουρα αν έχει γνώση για την ιστορία είναι η υπόθεση με τον Χασάν Ταχσίν Πασά, αυτόν που έχουμε στην βίλα Μοδιάνο.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Δέν ξέρω ἄν ὁ συνάδελφος γνώριζε για τον Χασάν Ταχσίν Πασά,άλλωστε ούτε και οἱ περισσότεροι Ἕλληνες γνωρίζουν.
    Υπάρχει όμως μία γκρίζα ζώνη της τουρκικής ιστορίας,ἡ μεταβατική περίοδος από την εξόντωση των γενιτσάρων,το 1826,και το «τανζιμάτ»,μέχρι και την κατάρρευση της Ο.Α και την δημιουργία της κεμαλικής Τουρκίας,την οποία την ερμηνεύουν κατά το δοκούν,και αναλόγως της περιστάσεως.
    Έτσι,ὁ Χασάν Ταχσίν,μπορεί και να είναι ένας «χαΐνης» (προδότης ἤ αποστάτης),ένας Αλβανός που προσποιήθηκε τον Τούρκο ἤ Οθωμανό,αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας οπορτουνιστής που καταχράτο τον βαθμό του και την εμπιστοσύνη της αυτοκρατορίας,μπορεί να ήταν και Ἕλληνας που υποδυόταν τον Αλβανό,σε μία εποχή παρακμής και αποσυνθέσεως.
    Ἥ,σε μία πιό «μπεκτασική» θεώρηση,να ήταν ένας ανθρωπιστής αξιωματούχος,που προτίμησε να δεχθεί τον λίθο του αναθέματος,παρά να προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή.
    Ξέρεις,στην ομίχλη,(της ιστορίας και της μάχης),τα τροχειοδεικτικά μπορεί να μοιάζουν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

   • Gunslinger32

    Δεν αμφισβητώ όσα είπες αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ, σκεπτικό με έκανε η αναφορά του ΕΣ για την φύλαξη του Χασάν η οποία είναι σοβαρό θέμα για την μονάδα που έχει την ευθύνη, σύμφωνα με τα παιδιά με τα οποία είχα την ευκαιρία να συζητήσω στην διάρκεια της επίσκεψης μου στην βίλα.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    What?!
    Τα λείψανα του Χασάν έχουν στην Γέφυρα;
    Και τα φυλάει ὁ Στρατός;
    Δέν μπορούσαν να αναθέσουν την φύλαξη των λειψάνων σε κάποιο στρατόπεδο,όπως του Γ΄ΣΣ,κάτι που δέν θα απαιτούσε επιπλέον προσωπικό;
    Αλλά τι λέμε τώρα,στρατιώτες έχουμε να φάν᾿ κι᾿ οἱ κότες…
    Να δώ πότε θα φάνε οἱ κότες αυτούς που ανακατεύονται με τα πίτουρα.

   • Gunslinger32

    Ακριβώς αυτό αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ, δεν θυμάμαι καλά αν είναι και ο γιός του εκεί, απο ότι κατάλαβα δεν είναι τόσο εύκολο το θέμα επειδή η βίλα είναι ουσιαστικά στρατιωτική εγκατάσταση που ανήκει στην περιοχή ευθύνης συγκεκριμένης μονάδας. Αν σου δωθεί ευκαιρία πήγαινε μια βόλτα και θα δεις ο ίδιος, αλλά φρόντισε να έχεις ταυτότητα μαζί σου η κάτι ανάλογο. Όσο βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη νομίζω ήταν στην περιοχή ευθύνης του Γ’ ΣΣ, μετά την μεταφορά όμως η ευθύνη πήγε σε άλλη μονάδα.

   • Gunslinger32

    Συμπληρωματικά θέλω να πω όμως ότι βρίσκω προτιμότερη την φύλαξη του Ταξίμ Πάσα απο τον ΕΣ, παρά το ξεσκάτομα των μεταναστών στα “χότσποτ”, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι θέμα του ΕΣ η των ΣΑ.

 3. xm8

  Τη σημαία να τη στείλεις στον Πάγκαλο. Του την πήρε ο αέρας κάποτε κι ακόμα την ψάχνει.
  Κοίτα πως αλλάζουν οι καιροί κύριε Τζεσούρ Σερτ. Τώρα δηλώνεις μετανιωμένος και λάτρης της χώρας που κάποτε έκλεψες τη σημαία. Για να μην τα πολυλογούμε, επειδή ψάχνεσαι για άσυλο (γκιουλενικός;), προτείνω τη διαδρομή μέσω Λιβύης-Ιταλίας. Δεν θα έχει ελικόπτερο αυτή τη φορά και επειδή μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσεις, πάρε ένα καλό σωσίβιο.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: